Leernetwerk Gezondheid

 - Het aanleren van een gezonde leefstijl is niet iets wat je zomaar even doet. Gelukkig is er ook In de gehandicaptenzorg steeds meer aandacht voor preventie en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Dat blijkt wel uit de vele nieuwe initiatieven.

Met dit project realiseren we voorwaarden om een gezonde leefstijl te integreren in het dagelijks levensritme van cliënten. Hoe stel je doelen met cliënten vanuit de eigen regie? Hoe ondersteun je cliënten om binnen eigen mogelijkheden die doelen te bereiken? Hoe kan het resultaat worden geborgd en verspreid binnen de eigen organisatie en/of daarbuiten?

Voor wie

Multidisciplinaire teams uit zorgorganisaties voor mensen met een beperking die willen werken aan de gezondheid van hun cliënten. Organisaties stellen zelf een team samen met cliënten of hun vertegenwoordigers en zorgverleners. Samen doen zij mee aan de leernetwerken en werkbezoeken.

Inhoud

De deelnemende teams vormen samen een leernetwerk. Ondersteund door experts wisselen zij kennis uit. Samen met de experts zoeken zij naar passende oplossingen voor hun vragen en brengen die in praktijk. De teams leggen twee keer een werkbezoek bij elkaar af. Met een quick-scan brengen zij hun startsituatie in beeld en bepalen hun wensen voor verbetering.

We ontwikkelen een zogenoemd keuzemenu met vuistregels voor een gezonde leefstijl. De vuistregels ondersteunen de verbeterteams en worden verspreid binnen de sector én het onderwijs. Deelnemers krijgen ondersteuning bij het implementeren en het borgen van de verbeteringen.

Download de flyer over het leernetwerk (pdf)

Meedoen

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...