Ontwikkelingsgericht ondersteunen

Het Leernetwerk Ontwikkelingsgericht Ondersteunen binnen de dagbesteding is afgesloten. De zes organisaties die meededen hebben er hard aan gewerkt. Er zijn daardoor prachtige resultaten behaald. Zij zochten op verschillende manieren uit wat de wensen van cliënten zijn. Daarna zochten ze voor hen naar passende werkplekken. Sommige cliënten zijn met succes op een andere werkplek begonnen. 

Maatwerk

Om te weten te komen wat de cliënten willen heb je creativiteit en lef nodig. Daarbij is het belangrijk verschillende personen mee te laten doen. De cliënt, maar ook zijn of haar familie en eventueel de jobcoach en collega’s van de afdeling Wonen. Met methoden, zoals bijvoorbeeld persoonlijke toekomstplanning, kom je erachter wat de wensen van de cliënt zijn. Zo wordt ook duidelijk waarom zij deze wensen hebben.

Gratis producten

  • Gebundelde resultaten Leernetwerk (pdf): In deze folder beschrijven de verschillende teams welke stappen zij hebben gezet en wat dat voor de cliënt opleverde.
  • Film: de verschillende bijeenkomsten en twee organisaties zijn in beeld gebracht en verwerkt in een film. Bekijk de film hiernaast.
Meer informatie over dit product
Auteurs Vilans
Prijs Gratis
Publicatiedatum maart 2013

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...