Ontwikkelingsgericht ondersteunen

Het Leernetwerk Ontwikkelingsgericht Ondersteunen binnen de dagbesteding is afgerond. De zes organisaties die een intensief traject volgden behaalden prachtige resultaten in hun eigen organisatie. Zij hebben met verschillende methodieken gezocht naar de wensen van cliënten en daar een passende werkplek bij gezocht. In een aantal gevallen is de cliënt van werkplek veranderd met goede resultaten.

Maatwerk

Het vraagt creativiteit en lef om de wensen van cliënten te achterhalen. In zo’n proces is het belangrijk verschillende personen te betrekken. Uiteraard de cliënt, maar ook zijn of haar familie en eventueel de jobcoach en collega’s van de afdeling Wonen. Met methodieken als persoonlijke toekomstplanning breng je de wensen van de cliënt in beeld en kan je achter de eventuele wens achter de wens komen.

Gratis producten

  • Gebundelde resultaten Leernetwerk (pdf): in deze folder hebben de verschillende teams beschreven welke stappen zij hebben gezet en wat dat voor de cliënt heeft opgeleverd.
  • Film: de verschillende bijeenkomsten en een tweetal organisaties zijn in beeld gebracht en verwerkt in een film. Bekijk de film hiernaast.
Meer informatie over dit product
Auteurs Vilans
Prijs Gratis
Publicatiedatum maart 2013

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten