Zorgwijzer Partner met beroerte

Zorgwijzer partner met niet-aangeboren hersenletselEen beroerte of ander hersenletsel kan niet alleen fysieke gevolgen hebben, maar kan ook het gedrag en karakter van iemand enorm veranderen.

Hoe ga je als partner of naaste met die gevolgen om en hoe kan je nog voor jezelf zorgen? De Zorgwijzer Partners van de Hersenstichting biedt informatie en tips.

Partner wordt mantelzorger

Niet-aangeboren hersenletsel kan niet alleen het leven van de patiënt op z’n kop zetten, maar ook dat van de partner en de familie. Zij worden van de ene op de andere dag mantelzorger, met alle gevolgen van dien. Op allerlei gebieden loopt de hersenletselpatiënt tegen problemen aan. In de huidige participatiemaatschappij wordt van een partner vaak verwacht dat hij met al die veranderingen kan omgaan. Hij of zij staat voor de opgave om de nieuwe zorgtaken te combineren met werken, opvoeden van kinderen en onderhouden van contacten.

Oplossingen vinden is maatwerk

De Zorgwijzer Partners is geen receptenboek met pasklare oplossingen, maar is bedoeld om hulp te bieden bij het vinden van geschikte oplossingen in ieders eigen situatie. Omgaan met de gevolgen van hersenletsel is maatwerk. De adviezen en tips in deze zorgwijzer kunnen richting geven aan het vinden van oplossingen. 

Zorgwijzer bestellen

De zorgwijzer is geschikt voor partners, maar ook voor familieleden, vrienden en andere betrokkenen. De Zorgwijzer is gratis te downloaden als digitaal bestand. Een gedrukte versie is te bestellen voor € 5,- (gratis verzenden). Ga hiervoor naar de website van de Hersenstichting of bel (070) 302 47 47.

Lees meer over niet-aangeboren hersenletsel

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...