App 'Mijn adviesrecht' voor LVB'ers

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben voor een aantal onderwerpen verzwaard adviesrecht; dat betekent dat een zorgorganisatie alleen besluiten kan nemen als de cliëntenraad ermee instemt. Maar vaak zijn de onderwerpen moeilijk te begrijpen.

De mening van cliënten telt!

De app ‘Mijn adviesrecht’ helpt mensen met een licht verstandelijke beperking hun mening te geven over belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven. Denk aan voeding, veiligheid, gezondheid en hygiëne, en ontspanning. Dit sluit het aan bij het bevorderen van eigen regie van cliënten. De app is leuk en aantrekkelijk vormgegeven en is gemakkelijk in gebruik.

App Mijn adviesrecht

Aan de slag met de app

Breng de app onder de aandacht en stimuleer je cliënten de app te gebruiken. De app is te downloaden op www.mijnadviesrecht.nl. De app en de resultaten kunnen worden gekoppeld aan het vergadersysteem de cliëntenraad.

Heeft jouw zorginstelling interesse om meningen aan het eigen vergadersysteem te koppelen? Dat vraagt om bepaalde techniek. Wil je ermee aan de slag, neem dan voor meer informatie contact op met Pluryn via info@pluryn.nl.

Meer informatie over dit product
Prijs Gratis
Uitgever Fonds NutsOhra en Kennisplein Gehandicaptensector
Publicatiedatum januari 2014

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten