Jeanet van Offenbeek-Nijhuis

Praktische gezinsbegeleiding voor iedereen die praktische (gezins-) begeleiding nodig heeft. Samen Doen is er speciaal voor alle kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar en hun ouders/opvoeders en voor (sport-) begeleiders. Het is een vorm van kortdurende begeleiding voor kind, ouders, begeleiders van bijv. de sportclub van je kind, opa's/oma's etc.

  • Naam organisatie Samen Doen Boekelo
  • Functie begeleider
  • Telefoon 053-8509534
  • Website www.samendoenboekelo.nl
  • Mijn good practice Moeder merkt dat haar zoon niet lekker in zijn vel zit op school. Als hij opgehaald wordt is hij het eerste uur druk, schreeuwerig en mopperig. Samen gaan we aan tafel zitten en maken een overzichtje: wat vind ik leuk/ wat vind ik niet leuk op school. Kind geeft aan wat waar onder moet komen te staan. Eerst praten we over de lijst “leuk”. Daarna praten we over welke “niet leuk” we kunnen aanpakken (niet alles is op te lossen/aan te pakken). Het blijkt dat hij onder andere de vrije kies werkjes in de klas niet leuk vindt (“die ken ik allemaal toch al, ik wil meer leren”). Samen overleggen we of hij misschien een werkboekje in zijn la kan leggen die hij op de vrije momenten mag doen. Dit wil hij wel. Samen zoeken we een werkboekje uit (boekje spelend leren). Moeder gaat ’s morgens met juf in overleg. Juf vindt het een goed plan en het boekje komt in zijn la. Tot op vandaag heeft deze jongen het boekje nog maar één of twee keer gepakt maar het feit dat het mag en kan geeft al ruimte voor deze jongen! Uiteraard werkt in deze de leerkracht geweldig mee! Vaak is het zo dat als je een oplossing biedt, deze helemaal niet perse nodig is… Vaak is het besef van de aanwezigheid van de oplossing al genoeg. ------------------------------- Zie het als jouw eigen wijnglazen voorraad… Je drinkt zelf geen wijn maar je hebt wel wijnglazen (en wijn) in de kast staan…, voor het geval je spontaan visite krijgt die wel wijn drinkt. De zekerheid dat je de visite wijn kunt schenken in de "juiste glazen" maakt dat je er niet meer aan denkt, aan hoeft te denken.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten