Rianne Gijzen

Rianne Gijzen: 'Goede zorg bij NAH, geen kwestie van geluk na ongeluk'

Vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenproblemen, somberheid: dit is slechts een greep uit de veel voorkomende problemen bij kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Na het ontstaan van hersenletsel zijn praktische zaken als school, sociale contacten en vrijetijdsbesteding niet langer vanzelfsprekend. Kinderen en jongeren met NAH stuiten veelal op onbegrip in de omgeving. Uit studies van Vilans blijkt dat de zorg en het onderwijs voor deze doelgroep tekort schieten. Ik vind het van groot belang dat NAH en de gevolgen ervan beter (h)erkend en begrepen worden door medische specialisten, onderwijsgevenden en familieleden.

Bezig met

Vilans verbindt medische specialisten, onderwijsgevenden en gezinnen aan elkaar om de langetermijnzorg voor kinderen en jongeren met NAH te verbeteren. We realiseren en evalueren in samenwerking met verschillende organisaties een follow-up voor kinderen en jongeren met NAH na ontslag uit het ziekenhuis. We ontwikkelen een onderwijsprotocol voor het onderwijs aan leerlingen met NAH en onderzoeken de bruikbaarheid van een Amerikaans educatief programma voor ouders en onderwijsgevenden in Nederland. 

Verdiensten

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en neuropsycholoog. In een revalidatiecentrum en in een kinderziekenhuis heb ik ervaring opgedaan met het werken met kinderen en jongeren met een lichamelijke aandoening of chronische ziekte. Daarnaast heb ik in de kinderrevalidatie een onderzoek uitgevoerd naar een competentiebelevingsvragenlijst voor kinderen met een motorische ontwikkelingsstoornis, welke bekroond is met de Prof. Dr. Adri Vermeer Award. Bij Vilans gebruik ik mijn affiniteit met de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek om de zorg voor kinderen en jongeren met NAH te verbeteren. Goede zorg bij NAH moet geen kwestie van geluk na ongeluk zijn!

  • Functie Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg
  • Telefoon (030) 789 2459 / (06) 228 10659
  • E-mailadres r.gijzen@vilans.nl

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...