Francisca Hardeman

Francisca Hardeman: 'Verbetermogelijkheden toegankelijk maken'

Er is veel kennis beschikbaar over hoe je de kwaliteit van de ouderenzorg verbetert. Helaas  weten zorgprofessionals vaak niet dat deze kennis er is of waar ze de informatie kunnen vinden. Daarom zet ik me in om kennis over verbetermogelijkheden te verzamelen en op een praktische manier toegankelijk te maken voor zorgprofessionals.

Bezig met

Op dit moment werk ik aan een website die alle informatie rond het kwaliteitskader Verantwoorde Zorg samenbrengt. Ik verzamel beschikbare informatie en beoordeel of deze inhoudelijk voldoet aan de eisen van de website.
Daarnaast help ik zorgorganisaties met het verminderen van medicatiefouten en het terugdringen van vrijheidsbeperking. iDit doe ik door organisaties te begeleiden bij verbetertrajecten over deze thema’s en door een doe-het-zelf pakket samen te stellen waarmee kwaliteitsmedewerkers zelf kunnen zorgen voor betere medicatieveiligheid.

Verdiensten

Ik ben trots op de resultaten die we behaalden met de verbetertrajecten binnen Zorg voor Beter.
Zorginstellingen die deelnamen aan het verbetertraject ‘Medicatieveiligheid’ verminderden het aantal medicatiefouten met ruim 50%. En honderden ouderen en gehandicapten hebben meer (bewegings)vrijheid gekregen dankzij het verbetertraject Ban de Band.
Instrumenten die de deelnemers hielpen om deze resultaten te bereiken heb ik opgenomen in de Kennisbank van Zorg voor Beter. Via deze website kunnen geïnspireerde collega zorgprofessionals ook gebruik maken van de opgedane kennis om de zorg en uiteindelijk de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen te verbeteren.

  • Functie Programmamedewerker kwaliteit en innovatie ouderenzorg
  • Telefoon (030) 789 25 04
  • E-mailadres f.hardeman@vilans.nl

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...