Longa’30 en Estinea maken meedoen van mensen met een beperking mogelijk

Estinea ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Zij zoeken voor mensen met een beperking naar een passende dagbesteding in hun directe omgeving. Zodat zij kunnen meedoen en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarbij wordt gekeken naar of het werk aansluit op dat wat zij zelf willen en kunnen, en waar zij gelukkig en trots van worden.

Met ondersteuning van Alfons van Wolferen van Estinea houden de mannen met veel plezier de voetballocatie van Longa’30 in orde.

Werkplekken bij voetbalclub Longa'30

Elke dinsdag tijdens het voetbalseizoen vind je op en rondom de voetbalvelden van Longa’30 een vaste kern van vijf man. Samen met begeleider Alfons zorgen Dick, Dennis, Henk-Jan, Joop en Jan ervoor dat de voetballocatie er picobello bij ligt. De sociale werkplekken zorgen ervoor dat de mannen op een zinvolle manier kunnen meedoen. Een win-win situatie voor iedereen.

LOL-stage

Ieder jaar wordt deze groep aangevuld met twee jongeren vanuit de Hamelandschool. In de vorm van een LOL-stage (Leren op Locatie). De leerlingen leren de sociale vaardigheden die in een werksituatie nodig zijn en ervaren daarbij ook de lol en het plezier van werken.

Waardevol sociaal werk

Voor Longa’30 zijn de sociale werkplekken een mooie aanvulling op de werkzaamheden die door vrijwilligers van de voetbalclub worden verricht. Nu pakt deze groep een deel van de werkzaamheden die anders bij vrijwilligers zouden liggen, met enthousiasme op. En dat de groep van Estinea gewaardeerd wordt is wel duidelijk. De inmiddels traditionele jaarlijkse beloning met patat en frikadellen aan het einde van het seizoen is alom bekend.

Estinea stimuleert participatie

Estinea ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 750 medewerkers en meer dan 375 vrijwilligers ondersteunen meer dan 1.000 cliënten. Locaties van Estinea liggen meestal midden in een woonwijk. Ze zijn kleinschalig van opzet en cliënten wonen in individuele appartementen. Zo kunnen cliënten – met hulp van ouders, familie, vrienden en vrijwilligers – volop participeren in de samenleving.

Lees meer over Estinea op de website (externe link).

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten