Incassobureaus en deurwaarders: wat moet je doen?

Als je een rekening niet betaalt, krijg je eerst een aantal aanmaningen. Een aanmaning is een herinnering om te betalen. Als je daarop niet reageert, kan een incassobureau worden ingeschakeld. Als je dan nog niet (kunt) betalen komt er een deurwaarder.

Wat doet een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat geld wil voor de niet betaalde rekeningen. Ze werken voor de schuldeiser. De schuldeiser is degene die de rekening naar je gestuurd heeft. Het incassobureau doet dat werk niet gratis. Die (extra) kosten moet jij dan betalen boven op de al bestaande rekening.

Wat doet een deurwaarder?

Een deurwaarder kan geld ophalen voor niet betaalde rekeningen in opdracht van een schuldeiser. Een deurwaarder doet ook nog andere dingen; als de schulden heel erg hoog zijn, kunnen ze zelfs spullen uit je huis meenemen.

Het is altijd verstandig te reageren op een brief van een incassobureau of deurwaarder. Als je het niet eens bent met de rekening, omdat je die al betaald hebt of iets nooit hebt besteld, laat dit dan zo snel mogelijk weten. Neem in andere gevallen contact op met het incassobureau of deurwaarder om samen iets af te spreken over hoe je gaat betalen.

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...