Boekje Verstandig ondernemen

Ondernemen met een beperking

Net als ieder ander hebben ook mensen met een verstandelijke beperking talenten. Ook als het om werk gaat. Werk hebben is belangrijk. Het geeft zelfvertrouwen en het gevoel dat je erbij hoort. En je verdient er geld mee. Helaas is het voor mensen met een verstandelijke beperking moeilijk om een echte baan te vinden. Het werk dat er is past vaak niet bij wat zij kunnen. Daarom werkt het grootste gedeelte van deze mensen bij een sociale werkvoorziening of in een centrum voor dagbesteding. Ook binnen de Wet Sociale Werkvoorziening is er te weinig aandacht voor dit probleem. Er wordt niet goed gekeken naar wat mensen met een verstandelijke beperking kunnen. Zo komen zij niet op de beste plekken terecht.

Waarom zou iemand met een licht verstandelijke beperking die auto rijden leuk vindt niet een taxibedrijfje kunnen hebben? Er zijn veel van zulke voorbeelden. Met de juiste hulp moeten ook mensen met een verstandelijke beperking een eigen bedrijfje kunnen beginnen.

Boekje Verstandig Ondernemen

Dit boekje is gemaakt voor begeleiders. Je kunt het gebruiken om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Het boekje is gratis te downloaden als pdf.

Meer informatie over dit product
Auteurs Karin van Soest
Prijs Gratis
Uitgever Vilans
Publicatiedatum december 2011
Aantal pagina's 52 pag.
Download download

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...