Werkplaats Ervaringskennis

In de Werkplaats Ervaringskennis wordt ervaringskennis van volwassenen met een beperking naar boven gehaald. Deze kennis wordt vervolgens vertaald naar les- en cursusmateriaal voor jongeren met een beperking in de leeftijd van 16-20. De Werkplaats Ervaringskennis loopt vanaf medio 2013.

Zelfstandig leven met een handicap

Een eigen leven opbouwen is voor jongeren zonder beperking soms al een hele stap. Voor jongeren met een handicap is het nog veel moeilijker. Natuurlijk zijn er volwassen mensen met een beperking die de stap gezet hebben en nu een eigen leven leiden middenin de samenleving. Zij weten dus wat je als jongere met een beperking allemaal moet overwinnen. Met deze zogenaamde ervaringskennis kunnen zij jongeren met een beperking, die hun plek in de maatschappij nog moeten zoeken, goed op weg helpen.

GGZ gebruikt ervaringskennis

In de GGZ wordt in toenemend mate gebruik gemaakt van ervaringskennis. In de GGZ wordt deze positieve, oplossingsgerichte vorm van ervaringskennis ingezet om hulpverleners te informeren, maar ook om patiënten uit hun patiëntenrol te halen. Ook in het onderwijs voor de GGZ heeft dit in plek gekregen. In de gehandicaptensector zijn er initiatieven om ervaringskennis een plek te geven. Deze Werkplaats Ervaringskennis is er een van.

Opzet werkplaats Ervaringskennis

De Werkplaats Ervaringskennis is door het SPZ gesubsidieerd. Fontys zorgt voor facilitaire ondersteuning.
De werkplaats bestaat uit 3 fasen:

  1. Ophalen van ervaringskennis bij mensen met een beperking
  2. Eerst vertaling van ervaringskennis naar het (speciaal) onderwijs
  3. Maken van documentaire over ervaringskennis

Contact opnemen

Contactpersonen voor deze werkplaats zijn Yvette den Brok (info@yvettedenbrok.nl) en Aart Lodder (a.lodder@meenederland.nl).

Tussenproducten Werkplaats Ervaringskennis

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten