App om van je (alcohol)verslaving af te komen

App verslavingEen bestaande computertraining waarmee je brein wordt getraind om aangeleerde denkpatronen te doorbreken, is aan de Universiteit van Twente omgezet naar een app-versie als laagdrempelige zorg voor verslaafden. De app is gericht op het veranderen van associaties die verslaafden hebben bij alcohol.

Gebruik app (alcohol)verslaving

Deelnemers krijgen tijdens de training foto’s te zien van alcoholische en niet-alcoholische drankjes. Met een swipe-beweging kan de deelnemer de foto’s van zichzelf wegschuiven of naar zich toe halen. De niet-alcoholische drankjes mag de deelnemer naar zich toe halen. Zodra er een alcoholisch drankje verschijnt, is de opdracht echter om te foto van zich weg te swipen en dan ziet de deelnemer de foto ook in de verte verdwijnen. Weg met de alcohol dus. Door herhaaldelijk trainen, verandert het reactie- en denkpatroon in het brein.

Meer informatie over de app vind je op de website van de Universiteit Twente (externe link).

Lees meer

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten