Begeleiden na de transitie

De gehandicaptenzorg is flink veranderd door de transitie. Dat merk je ook in je werk als begeleider. Hoe ziet de gehandicaptenzorg er na de veranderingen en bezuinigingen in 2015 uit voor jou als begeleider? Wat zijn de gevolgen van de Wet langdurige zorg (Wlz) als alternatief voor de AWBZ in de gehandicaptensector? Hoe ga je als begeleider om met de transitie en alle veranderingen daarvan voor de gehandicaptensector? En hoe zorg je dat jouw begeleiding van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) of Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) ook na de transitie nog steeds goed aansluit?

Begeleiding in beweging

Jouw werk als begeleider verandert. Vernieuwen is goed, maar ook lastig als veranderingen ingrijpend zijn en veel uitkomsten nog onduidelijk. Ook voor de mensen die je begeleidt is dit vaak spannend. Jij bent er om hen te ondersteunen, maar hoe doe je dat als je zelf weinig houvast hebt?

Nieuwe deskundigheid

Jouw deskundigheid als begeleider blijft overeind, ook na de transitie. Maar misschien moet je nieuwe dingen bijleren, of juist oude gewoonten afleren. Best lastig. De informatie op deze website helpt je erbij met praktische informatie, ervaringsverhalen en tools om direct mee aan de slag te gaan. Zodat jij tijdens alle veranderingen door de transitie gewoon goede zorg en ondersteuning kunt blijven geven aan cliënten.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten