Uitnodiging publicatie boekje over jongeren met Hersenletsel

hersenletsel-publicatie-bijeekomst-agendaOp woensdag 12 september 2018 wordt het eerste exemplaar van het boekje 'Er lijkt niets met ons aan de hand, maar dat is niet zo... Ons hoofd moet heel hard werken' overhandigd aan Eline Kanters. De bijeenkomst is een initiatief van Hersenletselnet Overijssel. Kom je ook?

In Nederland is heel veel kennis beschikbaar over opgroeiende hersenen en wat er mogelijk is om te helpen repareren, accepteren en mee leren omgaan. Te vaak komt het voor dat er kinderen en jongeren zijn met bepaald gedrag, zoals:

  1. prikkelgevoelig
  2. druk zijn
  3. heel vaak erg vermoeid
  4. moeite hebben met concentreren.

Via een lange zoektocht komen ze terecht bij specialistische hersenletselzorg of hersenletselbegeleiding. Het herkennen van hersenletsel, autisme, ADHD of 'gewoon' lastig gedag is van groot belang. De gevolgen van hersenletsel kunnen pas na verloop van tijd optreden, zeker bij kinderen en jongeren. Zij komen het vaakst tot uiting in een periode waarin er voor een kind veel veranderd.

Praktische informatie

  • Wanneer: 12 september 2018
  • Tijd: 14.00 uur tot 17.00 uur
  • Waar: Zwolle
  • Kosten: de bijeenkomst is gratis
  • Aanmelden: dit kan via dit formulier

Programma

Tijdens de bijeenkomst maak je (figuurlijk) kennis met Mo, Silke, Joost, Angela, Max en Sam. Dit zijn de hoofdrolspelers in het boekje: "Er lijkt niets met ons aan de hand, maar dat is niet zo...Ons hoofd moet heel hard werken....". Gewone kinderen die voor het eerst naar school gaan, een diploma halen, naar de brugklas gaan. Die soms lastig zijn, moeilijk doen en niet willen. Je krijgt uitleg en er worden tips gedeeld om je te laten zien dat deze kinderen heel graag willen, maar vanwege de gevolgen van hersenletsel niet kunnen zoals ze willen.

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...