Boek 'En nu? Mijn kind heeft cerebrale parese'

Boek over Cerebrale Parese

 - Wat doe je als ouder wanneer je te horen krijgt dat je kind gehandicapt is? Vaak tuimelen de emoties dan over elkaar heen. Het overkwam Anne van Zwieten en haar man tien jaar geleden, toen hun dochter Nadja cerebrale parese (CP) bleek te hebben.

CP is een hersenbeschadiging die ontstaat in het eerste levensjaar, in de meeste gevallen veroorzaakt door zuurstofgebrek tijdens de bevalling, bij Nadja echter door een bloedvergiftiging in combinatie met een hersenvliesontsteking. CP is de meest voorkomende oorzaak van lichamelijke beperkingen bij kinderen en komt bijna even vaak voor als het syndroom van Down. Toch is er nog niet veel over geschreven.

Blog over cerebrale parese

Anne is een blog gaan bijhouden en deze bleken mensen te raken. Een aantal blogs zijn nu gebundeld in het boekje 'En nu? Mijn kind heeft cerebrale parese'. Meerwaarde van het boek is dat een aantal therapeuten en ervaringsdeskundigen hun visie geven over bepaalde thema’s als communicatie, sociale vaardigheden, vriendschap en toekomst.

Bestellen boek

Het boek is onder andere te verkrijgen via Free Musketeers en kost € 15,95. De opbrengst gaat naar Stichting Nadja.

 

Lees verder

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten