Voorlichtingsbox seksualiteit en verstandelijke beperking: Lief, Lijf & Leven

 - De voorlichtingsbox Lief, Lijf & Leven van KLOS TV is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en belicht alle facetten van de seksuele ontwikkeling.

dvd box alles over seksDe onderwerpen variëren van kennis over het eigen lichaam tot de mogelijkheden en gevaren van internet, social media (Facebook, YouTube, Twitter etc.) tot seksueel misbruik, loverboys/-girls en weerbaarheid.

De voorlichtingsbox bestaat uit een vijfdelig dvd-pakket met werkbladen en een handleiding voor begeleiders. Op de website Lief, Lijf & Leven vind je alle informatie.

Verstandelijke beperking en je eigen lichaam

Veel mensen met een licht verstandelijke en/of communicatieve beperking hebben vaak een gemis aan kennis over het eigen lichaam. En dat heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam functioneert, kun je ook het onderscheid niet maken tussen wat prettig voelt en wat niet prettig voelt. Met de film Lief, Lijf & Leven en de bijbehorende website hoopt KLOS-TV het bewustzijn over het eigen lichaam bij deze doelgroep te vergroten.

Lees verder over seksualiteit

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten