Gewoon Bijzonder: Sluit je aan bij de Karavaan!

Spannend, uitdagend, creatief en informatief!

Onder de vlag van het Nationaal Programma Gehandicaptenzorg trekt een karavaan langs de projecten van onderzoeksprogramma ‘Gewoon Bijzonder’. De karavaan biedt een kijkje in de keuken van de diverse onderzoeksnetwerken. Het motto is: ‘Onderzoek en praktijk ontmoeten elkaar’. De bijeenkomsten zijn actief en informatief en zijn bedoeld voor een brede groep van cliënten, verwanten, professionals en onderzoekers.Samen Kunnen Kiezen Logo

Kosteloos deelnemen aan de tweede karavaanbijeenkomst? Lees dan gauw verder!

Tweede karavaanbijeenkomst: samenwerken aan zelfbepaling, kom het beleven!

Op 13 juni aanstaande vindt de tweede karavaanbijeenkomst plaats bij het Netwerk Samen Kunnen Kiezen (Netwerk SKK) in Tilburg. Zelf bepalen hoe je je leven in wilt richten klinkt vanzelfsprekend. Voor veel mensen met een beperking is dat echter niet zo. In het Netwerk SKK wordt daarom in verschillende deelprojecten gewerkt aan het onderbouwen en ondersteunen van zelfbepaling van mensen met een verstandelijke beperking. De deelprojecten worden uitgevoerd in samenwerking tussen onderzoekers, professionals, mensen met een beperking, verwanten en opleiders.

Inhoud karavaanbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst op 13 juni hoor je meer over de verschillende deelprojecten in het Netwerk SKK en beleef je de betekenis van zelfbepaling. Spannend en uitdagend. Maar zeker ook creatief en informatief. Samenwerken aan zelfbepaling: kom het beleven!

In verschillende workshops onder leiding van onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals beleef je als deelnemer actief wat zelfbepaling inhoudt voor jou én voor anderen. Ook krijg je inzicht en praktische handvatten om een bijdrage te leveren aan het ondersteunen en vergroten van zelfbepaling. Een greep uit de onderwerpen van de workshops: 

  • ‘Hoe meet je zelfbepaling?’
  • ‘Betekenis van zelfbepaling bij mensen met EMB’
  • ‘Doe jij een stapje naar voren?’
  • ‘Wat maakt je gelukkig’
  • ‘Huifbed rijden’
  • ‘De wensboom’
  • ‘Regels in de dagelijkse zorg’

Daarnaast is er ook een belevingsparcours: beleef perspectieven vanuit de verschillende thema’s.

Geprikkeld en wil je erbij zijn?

Meld je dan snel aan, want vol=vol! Deelname is kosteloos. Inschrijven kan via de website van de universiteit van Tilburg.
Datum: 13 juni 2018
Tijd: 12:00 tot 16:30 uur

Over Netwerk Samen Kunnen Kiezen

Het Netwerk SKK is een initiatief van prof. dr. Petri Embregts, verbonden aan de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking en prof. dr. Carlo Schuengel (verbonden aan de Academische Werkplaats VU 's Heeren Loo). Ook BOSK, Per Saldo, de Rijksuniversiteit Groningen en RINO Zuid nemen sinds de start deel aan het Netwerk SKK.

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten