HAN doet onderzoek naar ervaringen organisaties gehandicaptenzorg met de transitie

Onderzoek verstandelijk-gehandicaptenzorg HAN

 - Het Lectoraat Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) richt zich op een viertal thema’s: de relatie burger-professional, de vermaatschappelijking van de zorg, sociale technologie en ervaringsdeskundigheid. Op dit moment onderzoekt het lectoraat vanuit het thema vermaatschappelijking van de zorg: ‘Anders denken, anders doen?’ de ervaringen met de transitie en transformatie van zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking.

Onderzoek transitie verstandelijk-gehandicaptenzorg

De vraagstelling van het onderzoek is: 'Wat zijn de ervaringen van beleidsmedewerkers en zorgprofessionals, van zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking, over de transitie in zorg en welzijn en mogelijke bijkomende transformatie in de organisatie en de uitvoering van zorg?'

Dit eerste onderzoek is inventariserend en brengt ervaringen van beleidsmedewerkers/ management en van zorgprofessionals in kaart. Het wordt uitgevoerd door vier ergotherapie studenten van de HAN, waarbij het lectoraat de opdrachtgever is. Het lectoraat werkt hierbij samen met vijf zorgorganisaties uit de regio: Dichterbij, Driestroom, JP van den Bent stichting, Pluryn en Siza.

Resultaten onderzoek op het Kennisplein

Het lectoraat brengt de ervaringen in kaart met behulp van interviews met zorgprofessionals en beleidsmedewerkers/ managers. Deze ervaringen worden beschreven in een rapport van waaruit verdere aanknopingspunten voor een vervolgonderzoek geformuleerd worden. In juli 2015 is het inventariserende onderzoek afgerond en worden de ervaringen gedeeld op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Lees verder over de transitie in de zorg

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten