Video: Hoe beleeft Henrieke de zorgtransitie?

Op 1 januari 2015 veranderde er veel in de langdurige zorg. De zorgtransitie focust vooral op wat dit betekent voor het systeem; voor organisaties, beleid en professionals.
 
Maar hoe zit het met de mensen waar het echt over gaat? Hoe ervaren mensen met niet-aangeboren hersenletsel die stelselwijziging? Of ouderen? En wat betekent het voor de mantelzorger? Dat zijn de mensen met wie onze collega’s kennismaken en de vragen die project ‘Beleefde Stelselwijziging’ van Vilans stelde.

Henrieke

Acht mensen deden mee en werden intensief gevolgd. Eén van de deelnemers is Henrieke. Henrieke was 19 jaar, toen haar leven en dat van haar familie ingrijpend veranderde. Inmiddels is ze 43 jaar en staat ze als een doorzetter in het leven. Henrieke stelt zich graag aan je voor!

Ervaringen met de transitie

In het najaar van 2014 startten acht huishoudens met onderzoeksbox ‘Aangenaam’. Deze box bevat verschillende manieren waarop mensen kunnen laten weten hoe zij alle veranderingen ervaren. Op die manier verzamelt de box over een langere tijd persoonlijke ervaringen en onzekerheden over de veranderingen in de zorg.

Beleefde Stelselwijziging

Lees verder over de transities in de zorg

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten