Instrument voor basiscontact met mensen met EMB

Goede zorg voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen vereist een gedegen basiscontact. Van begeleiders vergt het tot stand brengen van basiscontact veel aandacht, geduld en focus. Dat lijkt simpel, maar is bepaald niet eenvoudig. Hoe je in de dagelijkse zorgpraktijk toch kunt werken aan een stevig basiscontact is de focus van deze werkplaats.

Methodiek basiscontact

In de praktijk blijkt dat het tot stand brengen van basiscontact niet vanzelfsprekend is. Daarom initieerden EMB-deskundigen Karin de Geeter (externe link) en Martin Schuurman (externe link) de ontwikkeling van een instrument waarmee begeleiders concrete handvatten krijgen om het basiscontact aan te gaan. De ontwikkeling hiervan wordt gefinancierd door elf VGN-leden en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten (externe link).

Voortgang project

Het project is gestart in oktober 2014. In juni 2015 is het instrument naar verwachting klaar. Wil je meer weten over de achtergronden, aanpak en planning van het project? Lees dan de nieuwsbrief van het project ‘Een instrument voor basiscontact tussen begeleiders en personen met ernstig meervoudige beperkingen’ (pdf).

> Ga naar cliëntgroep Ernstig Meervoudige Beperking

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...