iPad-bibliotheek voor cliënten bij Middin

Middin ipad-bibliotheek

 - Gehandicaptenzorgorganisatie Middin in Den Haag is een iPad-bibliotheek begonnen met 100 tablets die worden uitgeleend aan cliënten.

Zo krijgen cliënten de gelegenheid om zelf te ontdekken wat een tablet voor hen kan betekenen. Zij mogen de iPad een half jaar uitproberen. Daarna krijgen andere cliënten de kans om gebruik te maken van de tablet.

Ondersteuning cliënten bij gebruik iPad

Bij het gebruik krijgen cliënten ondersteuning van medewerkers van Middin en er is een Facebookgroep ingericht waar cliënten en medewerkers onderling ervaringen en tips kunnen uitwisselen.

Middin stimuleert gebruik technologie

Mensen met een verstandelijke beperking hebben op technologisch vlak vaak een achterstand. Dit komt omdat deze middelen niet altijd voor de doelgroep beschikbaar zijn of omdat de verwachting is dat de bediening ervan moeilijk is. Door cliënten het zelf te laten ervaren, wil Middin mogelijke belemmeringen wegnemen.

Bron: Middin

Meer lezen over technologie in de gehandicaptenzorg

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten