Kennisplein Gehandicaptensector lanceert Leerplatform Hard/t voor Inclusie

Leerplatform Hart voor Inclusie

 - Inclusie; je hebt vast van de term gehoord. Inclusie gaat over het meedoen en erbij horen van mensen met een beperking.

Als begeleider werk je vanuit de behoeften en wensen van de persoon die je ondersteunt. De regie ligt bij de persoon zelf.

Op het nieuwe Leerplatform 'Hard/t voor Inclusie' vind je goede voorbeelden en praktische tools die je helpen bij je dagelijkse werk. 

Leren van elkaar

Hoe ga je als begeleider binnen de gehandicaptenzorg om met inclusie? Vanuit verschillende samenwerkingsvormen werd hier in co-creatie twee jaar lang hard aan gewerkt.

Het Leerplatform Hard/t voor Inclusie laat zien wat er in deze tijd is geleerd. Eén van de praktische tools die je er vindt is de Inclusie-test.Want hoe inclusief ben jij eigenlijk?

Expeditie Inclusie

In de proeftuinen van Expeditie Inclusie gingen zeven zorgorganisaties en acht veranderteams van 2013 tot en met 2015 met elkaar aan de slag. Met als motto: 'We hebben hart voor inclusie en we maken ons hard voor inclusie'.

Zij hebben hun eerste stappen gezet op weg naar een inclusieve samenleving: een samenleving waaraan iedereen optimaal kan deelnemen. In magazine Expeditie Inclusie (pdf) lees je hun ervaringen en tips.

> Ga naar Leerplatform Hard/t voor Inclusie

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...