Ergo aan huis

Ergo aan huis biedt hulp bij aanpassingen in het dagelijks leven voor mensen met klachten door Niet Aangeboren Hersenletsel of CVA. Bijvoorbeeld vermindering van het uithoudingsvermogen, balansproblemen, slikproblemen of problemen met de organisatie van het huishouden of het voeren van een gesprek buitenshuis. Het behandelteam onderzoekt, behandelt en adviseert, waarbij alle betrokken disciplines goed op elkaar afgestemd zijn (fysiotherapeut, ergotherapeut. logopedist, huisarts). Voor behandeling is een verwijzing via een behandelend arts nodig.

Reacties cliënten

De samenwerking wordt door cliënten als zeer prettig ervaren:

"Ik hoef niet steeds opnieuw mijn verhaal te vertellen"
"Effectief, behandeling wordt goed op elkaar afgestemd, maatwerk"

Kenmerken

  • Type letsel:
    NAH breed
  • Good practice toegepast vanuit:
    gezondheidscentrum De Dennenkamp in Oosterbeek. Behandeling vindt meestal aan huis plaats, maar kan ook in het gezondheidscentrum gegeven worden. Het team richt zich op cliënten in Arnhem-Noord, Oosterbeek en Renkum. Het team maakt onderdeel uit van de ketenzorg met ziekenhuis Rijnstate en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem.
  • Betrokken professionals:
    fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, huisarts.

Meer weten over deze good practice?

Folder voor patiënten (pdf)

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten