LVB-jeugd en de risico's van sociale media

Jongeren met een licht verstandelijke beperking zijn vaker slachtoffer en dader van cyberpesten en seksueel misbruik via sociale media dan andere jongeren. Stichting Kennisnet vroeg zich af hoe vaak dit nu eigenlijk voorkomt, of de problematiek structureel is, waaruit die bestaat, en wat eraan te doen valt.

Expertsessie problemen LVB-jongeren en social media

Kennisnet organiseerde vervolgens een expertsessie om ervaringen te inventariseren en een rapport samen te stellen met bevindingen en aanbevelingen. In het rapport komt voren dat LVB-jongeren tal van problemen ondervinden door het gebruik van sociale media. Daarbij komt dat leerkrachten, hulpverleners en begeleiders hebben te weinig handvatten hebben om adequaat te handelen.

Rapport jongeren met een LVB en social media

Het rapport doet verslag van de problemen die geconstateerd zijn, maar geven waar mogelijk ook aan wat iemand daadwerkelijk kan dóen. Het rapport is zowel een wake up call (“Er moet dringend iets gebeuren!”) als een eerste stap op weg naar een praktische aanpak van het probleem.

Download het rapport over jongeren met LVB en social media (pdf)

Bron: Klik (externe link)

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten