Nieuwe methode voor verbetering contact EMB: Vijf olifanten

EMB methode Vijf olifanten

 - ‘Vijf olifanten’ is een nieuwe methode voor stimulering van het basiscontact tussen begeleiders en personen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB). De methode bestaat uit instructies en hulpmiddelen.

Met de methode kan het het basiscontact tussen mensen met EMB en hun begeleiders verbeteren. De naam ‘Vijf Olifanten’ verwijst naar een ezelsbrug die in de methode wordt gebruikt.

Beschrijving methode 'Vijf olifanten'

In het bijbehorende Bronnenboek (pdf) wordt de methode ‘Vijf Olifanten’ beschreven. Je vindt de beschrijving in het laatste hoofdstuk van het boek. ‘Vijf Olifanten’ is ontwikkeld vanuit een uitgebreide literatuurstudie. Deze studie vind je ook terug in het Bronnenboek. Het boek biedt antwoord op allerlei vragen op het gebied van contact tussen mensen met EMB en hun omgeving.

Ontwikkeling methode basiscontact EMB

De methode is het afgelopen jaar ontwikkeld in een project dat is uitgevoerd door Karin de Geeter en Martin Schuurman. Dit project werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Fonds verstandelijk gehandicapten en (een aantal lidinstellingen van) de VGN.

Bron: VGN

Lees meer over contact en EMB

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten