Visio lanceert Zelfstudie Braille

 - Visio lanceert vandaag, op Wereld Braille dag, een zelfstudie braille. Zeer slechtziende en (laat)blinde mensen kunnen met dit pakket in hun eigen omgeving en op hun eigen tempo het brailleschrift leren of opfrissen.

Veel mogelijkheden met braille

Braille lezenBraille biedt vele mogelijkheden, zoals een agenda beheren, notities maken, spellen met braille spelen en spullen merken met braille om ze te kunnen ordenen en terugvinden. Het schrift helpt mensen een eigen woordbeeld en taalgevoel te ontwikkelen, zelf teksten te lezen en te schrijven.

Wereld Braille Dag: aandacht voor puntjesschrift

Op deze geboortedag van Louis Braille is jaarlijks aandacht voor het bijzondere puntjesschrift. Dankzij Louis Braille hebben duizenden zeer slechtziende en blinde mensen over de hele wereld toegang tot informatie en lesmateriaal. Ook biedt het brailleschrift hen de mogelijkheid om te communiceren, juist in deze digitale tijd.

Vraag de zelfstudie kosteloos aan in de webshop van Visio 

Lees meer over visuele beperking

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten