Nieuwe blogreeks van Roland over begeleid wonen op Kempenhaeghe

 - Begin 2016 start Roland Lahaye een nieuwe blogreeks. Binnen het thema Epilepsie zal hij enige blogs gaan schrijven over zijn ervaringen en belevenissen.

Roland start blogreeksRoland Lahaye is 38 jaar en woont vanwege zijn epilepsie begeleid bij Kempenhaeghe, het expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie. Roland zal voor het Kennisplein een aantal blogs schrijven waarin hij vertelt over zijn ervaringen en belevingen. De blogreeks zal in het begin van 2016 starten.

Roland stelt zich voor

Ik zal me even voorstellen!
Mijn naam is Roland Lahaye. Ik ben 38 jaar oud, ik heb epilepsie en ik woon sinds 2011 begeleid bij Kempenhaeghe.  Dit houdt in dat ik hulp krijg op bepaalde vlakken in het leven.

Het thuis wonen bij mijn moeder werd door de epilepsie voor zowel haar en mij te zwaar en daarom heb ik, een beetje tegen mijn zin, toch maar besloten om ‘de grote stap’ te zetten en begeleid te gaan wonen.

Wat me tegen hield is toch wel de angst om een bepaalde vorm van zelfstandigheid op te geven. Achteraf bleek dat allemaal erg mee te vallen. Ik heb altijd mijn wilsbekwaamheid behouden . Dat wil dus zeggen dat ik altijd eigen keuzes kan maken op welk gebied dan ook. Een (dringend) advies van de begeleiding is er dan altijd wel.

Ik wil jullie de komende tijd via een aantal blogs de hoogte brengen van mijn levensverhaal: en dan met name jullie meenemen in mijn ervaringen en belevingen.  Ik hoop dat jij als begeleider in de zorg, of andere geïnteresseerde hier je voordeel mee kan doen!

Tot zover weer,

Groeten Roland Lahaye.

Benieuwd naar de blogs? Houd het Kennisplein dan goed in de gaten!

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten