Oproep: input voor congres 'Focus op Onderzoek'

focus-onderzoek-gehandicaptenzorg-gehandicaptensector

 -  Vrijdag 1 juni 2018 vindt de zevende editie van het congres ‘Focus op onderzoek’ plaats, onder het motto: ‘Partnerschap in onderzoek’. Hou jij je momenteel bezig met een vraagstuk of onderzoek binnen de gehandicaptenzorg? Dien jouw bijdrage in en wie weet krijgt jouw onderzoek een mooi podium tijdens het congres Focus op Onderzoek 2018.

Meer dan ooit vraagt onderzoek dat gericht is op mensen met (verstandelijke) beperkingen om duurzame gelijkwaardige samenwerking tussen alle betrokkenen uit de werelden van beleid, praktijk en onderzoek. In academische werkplaatsen en andere kennisnetwerken wordt volop kennis gecreëerd, gedeeld en toegepast. Het Kennisplein biedt als het netwerk van deze netwerken met het Focus 2018 congres een podium voor onderlinge kennismaking en uitwisseling. Meer informatie over het programma en algemene informatie vind je hier.

congres-beleidsmaker-zorgprofessional-gehandicaptensector

Gezondheid, gedrag en participatie

Het congres wordt georganiseerd over domeingrenzen heen (WLZ, Sociaal domein, Jeugd). Het verbindend element is dat het steeds gaat om onderzoek bij met mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt inzicht gegeven in actueel onderzoek, georganiseerd langs drie hoofdthema’s: gezondheid, gedrag en participatie.

Oproep

Ben je als onderzoeker, beleidsmaker, professional of manager betrokken bij een vraagstuk voor de gehandicaptenzorg? Wil je deze delen of bespreken met collega’s? Dien jouw vraagstuk dan nu in vóór woensdag 31 januari 2018, en wie weet krijgt jouw onderzoek een mooi podium tijden het Focus 2018 congres.

congres-focus-onderzoek-gehandicaptenzorg-juni-2018

De commissie beoordeelt op basis van de onderstaande criteria jouw bijdrage:

  1. Relevantie voor de domeinen participatie, gezondheid en/of gedrag en voor het thema Partnerschap in onderzoek
  2. Originaliteit en vernieuwing
  3. Kwaliteit van de onderbouwing en toetsing
  4. Bijdrage is in duidelijke en breed toegankelijke taal gesteld

Deelname congres

Er is een mogelijkheid om je alvast aan te melden voor het congres via dit formulier.

Congres Focus voor onderzoek 2015

congres-focus-onderzoek-gehandicaptensectorIn 2015 vond er ook een congres 'Focus op onderzoek' plaats. Het belang van het congres werd extra onderstreept door Martin van Rijn: “Door te zorgen dat we de kennis delen en dat we het niet alleen over systemen hebben maar dat we ook mensen en ervaringsdeskundigen erbij betrekken, denk ik dat de inspiratie tot veel meer resultaat gaat leiden.” Hieronder staan enkele quotes van deelnemers van de Focus editie 2015:  

"Deelnemer Focus editie 2015: “Ik vind het heel inspirerend en volgens mij gaat het veel opleveren.”

“Ik houd mij bezig met verslaving bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik merk toch dat we daarmee op een eilandje zitten in een hele grote groep. Zo’n congres als Focus is dan heel mooi dat we bij elkaar komen en van elkaar kunnen leren. En we dingen misschien juist wel in gezamenlijkheid kunnen ontwikkelen.”

“Het is belangrijk dat onze stem ook wordt gehoord omdat wij – mensen met een verstandelijke beperking - ook bij willen bijdragen aan de maatschappij. Er kan nog beter naar cliënten geluisterd worden denk ik.”

Meer lezen:

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Aantal reacties (1)

  • 27-12-2017
  • Jooske van Busschbach

Geachte organisatie,

graag willen wij een bijdrage leveren aan het congres als onderzoekers die bezig zijn met interventies vanuit de psychomotorische therapie voor de LVB doelgroep. Nu is onze vraag of alleen losstaande presentaties worden geaccepteerd of ook gebundelde bijdragen in de vorm van symposia. In dat laatste geval leek het ons zinvol om onze eigen bijdrage te combineren met presentaties vanuit de andere vak therapieën, zoals beeldende therapie. Indien dit niet mogelijk is, horen we dit graag want dan dienen we de presentaties individueel in.

met vriendelijke groet,

Jooske van Busschbach

lector Bewegen, gezondheid en welzijn, Hogeschool Windesheim

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten