Gids over autisme bij kids

 - Aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) zie je meestal niets. Toch functioneren deze kinderen door hun autisme wel degelijk anders dan andere kinderen. Karin Scheffers maakte een gids die onder andere ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten en mensen in de gezondheidszorg in 80 korte tips laat kennismaken met de leefwereld van kinderen met autisme.

autisme kinderenDoor inzicht in die leefwereld en een aangepaste begeleiding, kan de omgeving ervoor zorgen dat deze kinderen volledig tot bloei komen.

Kinderen met autisme

Het boek is geschreven door Karin Scheffer, verpleegkundige en geregistreerd psycho-sociaal hulpverlener. Ze heeft sinds 2012 een eigen praktijk in Apeldoorn.

Ze heeft beroepsmatig jarenlange ervaring in het omgaan met mensen die (in hun omgeving) te maken hebben met autisme, maar ook in haar prive-situatie. Twee van haar drie kinderen hebben autisme en functioneren vaak moeizaam in deze maatschappij. Lees meer over deze gids.

Bron: Vakblad Vroeg

Meer lezen over autisme

<Terug naar Autisme spectrum stoornissen

Deel deze content

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten