Psycho-educatie: ‘Weet wat je kan’, in gesprek over LVB

Het bespreken van beperkingen is niet eenvoudig, zeker niet als het een licht verstandelijke beperking (LVB) betreft. Maar voor een goede toekomst is het belangrijk dat de cliënt weet wat hij kan, en waar hij hulp bij nodig heeft. Met subsidie van het KFZ (Kwaliteit Forensische Zorg) heeft een projectgroep van Trajectum in samenwerking met De Tender een systeemgerichte module psycho-educatie LVB ontwikkeld.

Gesprek over de rol van een beperking

De module is ontwikkeld voor de forensische psychiatrie, maar is ook goed toepasbaar in andere instellingen waar mensen met een LVB professionele hulp ontvangen. De module richt zich tot de cliënt en diens naasten en begeleiders en biedt een methode om in gesprek te gaan over de rol van een beperking in het leven van de cliënt. De insteek is positief en oplossingsgericht, maar er wordt niet omheen gedraaid dat het hebben van een LVB het leven lastig kan maken. 

Psycho-educatie LVB

De module bestaat uit werkboeken voor de cliënt en voor diens naasten, een trainershandleiding en een theoretische onderbouwing. De module is zonder kosten te downloaden via de website van Trajectum (externe link).

Lees meer

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten