Psycho-educatie: ‘Weet wat je kan’, in gesprek over LVB

Het is niet makkelijk om beperkingen te bespreken. Zeker niet als je beperkingen moet bespreken met een cliënt die een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft. Maar voor een goede toekomst is het belangrijk dat je cliënt weet wat hij kan en waar hij hulp bij nodig heeft. Om hier makkelijker over te kunnen praten ontwikkelde Trajectum een leermodule psycho-educatie LVB.

Hoe praat je over de rol van een beperking?

De module is ontwikkeld voor de forensische psychiatrie, maar ook bij andere instellingen waar mensen met een LVB professionele hulp ontvangen is de module geschikt. De module biedt een methode om in gesprek te gaan over de rol van een beperking in het leven van de cliënt. En dan niet alleen met de cliënt, maar ook met de naasten en de begeleiders. De insteek is positief en oplossingsgericht. Maar dat het hebben van een LVB het leven lastig kan maken, daar wordt niet omheen gedraaid. 

Leermodule psycho-educatie LVB

De module bestaat uit werkboeken voor de cliënt en zijn naasten, een trainershandleiding en een theoretische onderbouwing. De module is zonder kosten te downloaden via de website van Trajectum (externe link).

Lees meer

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...