Richtlijn autismespectrumstoornissen

De jgz-richtlijn Autismespectrumstoornissen helpt om in een vroeg stadium gedrags- en ontwikkelingskenmerken te signaleren die kunnen wijzen op een autismespectrumstoornis (ASS). De richtlijn is met name gericht op kenmerken op het gebied van communicatie en socialisatie en geeft aanwijzingen voor de signalering en behandeling bij 0- tot 4-jarigen en 4- tot 19-jarigen.

Ontwikkeling richtlijn

De richtlijn is tot stand gekomen met inbreng van beroepsgroepen uit de jgz, brancheorganisaties en vertegenwoordigers van ouders en kinderen. De richtlijn zelf vind je op de website van het NCJ.

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Aantal reacties (1)

  • 19-08-2016
  • Angela

Zou meer informatie willen over autismespectrumstoornissen bij volwassenen want daar is relatief weinig over te vinden terwijl vroeger nog zo weinig over autisme bekend was en ook natuurlijk over de gevolgen voor hun kinderen want denk dat degenen die door een autistische ouder zijn opgevoed veel problemen hebben ontwikkeld. Bijv. hechtingsproblemen en vastgeroeste denkpatronen . Denk dat daar veel mensen tegen aan lopen vandaag de dag.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten