Website met gratis leermaterialen over agressie

Website over agressie in de zorg

 - Om agressief gedrag van cliënten te kunnen voorkomen en ermee om te kunnen gaan, heb je een goede basis nodig. ‘Duidelijk over agressie’ ontwikkelde een website met informatie en goede voorbeelden van leermaterialen over agressie in de zorg.

Om het thema ‘agressie’ te borgen in zorg- en sociaal agogische opleidingen hebben medewerkers uit zorg en onderwijs samen vier thema’s ontwikkeld waarin de competenties zijn vastgelegd die nodig zijn voor omgaan met agressie. De bijhorende tools zijn nu gratis te gebruiken via de website. Van e-learnings en een lessenmodule over probleemgedrag tot praktische filmpjes over aangifte doen en een brochure over de-escaleren.

Denk mee over agressie in de zorg

Ook jij kunt meedenken! In oktober, november en december organiseert ‘Duidelijk over agressie’ meedenksessies over het thema agressie. Wil jij ook een sessie organiseren in jouw regio? Of heb je goede voorbeelden van gratis leermateriaal dat niet mag ontbreken op de website? Stuur dan een e-mail naar contact@duidelijkoveragressie.nl.

Actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’

De website 'Duidelijk over agressie' is een onderdeel van de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ van sociale partners uit de zorg en jeugdzorg in het kader van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Initiatiefnemers zijn Actiz, BTN, CNV Zorg & Welzijn, FBZ, FNV, GGZ Nederland, Jeugdzorg Nederland, NFU, NU’91, NVZ en VGN, met ondersteuning van het ministerie van VWS.

Bron: de VGN

Lees meer over agressie

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...