UWV erkend Integrale Jobcoach van MEE

uwv-jobcoach-mee-arbeidsomstandigheden-mensen-beperking

 -  Werkgevers mogen de Integrale Jobcoach van MEE NL voortaan onder dezelfde voorwaarden inzetten als reguliere jobcoaches. Na een periode van overleg, ontwikkeling en toetsing heeft UWV de integrale jobcoach erkend.

Uit onderzoek blijkt dat een allesomvattende aanpak én brede blik nodig is om mensen met een arbeidsbeperking duurzaam in te zetten. Alleen inzoomen op arbeidsomstandigheden werkt slechts tijdelijk. De zogenoemde integrale aanpak bestaat daarom uit:

  1. een brede blik / totaal plaatje
  2. het bespreken van de arbeidsomstandigheden
  3. signaleren én aanpakken van barrières
  4. begeleiden en coachen van de medewerker met een beperking
  5. begeleiden van werkgever én de directe collega's

Duurzame inzet loont

De Integrale Jobcoach van MEE bekijkt de mogelijke problemen waar iemand met een beperking gedurende zijn/haar werk tegenaan kan lopen. De nadruk ligt op het wegnemen van deze barrières, zodat werknemer en werkgever haalbare afspraken maken. Directe collega's weten zo beter wat je aan elkaar hebt. Het uitspreken van verwachten geeft meer duidelijkheid op de werkvloer.

Integrale Jobcoach vult reguliere jobcoach aan

De jobcoach van MEE werkt zelfstandig, maar kan ook tegelijkertijd met een reguliere jobcoach worden ingezet. Daarbij kijkt de reguliere jobcoach naar de ontwikkelingen op het werkgebied. De jobcoach van MEE neemt andere inzet-beperkende omstandigheden onder de loep. Deze samenwerking leidt tot een plan van aanpak op maat.

Inclusie

Directeur Yvon van Houdt (MEE NL) benadrukt het belang van een plan van aanpak op maat. “We hebben deze dienstverlening ontwikkeld, omdat we zien dat de inzet van mensen met een beperking en het helpen van werkgevers ten aanzien van het wet- en regeldoolhof, een integrale aanpak vraagt”, aldus directeur Yvon van Houdt van MEE NL. “Met de jobcoacherkenning van UWV zijn we klaar om werkgevers en gemeenten te begeleiden, te ontzorgen en te ondersteunen bij de invulling van de gezamenlijke participatie- en inclusieopdracht.” Ook Petra de Jong (Programmamaker van MEE NL) geeft aan dat de arbeidsmarkt steeds krapper wordt en daarom is het belangrijk dat alle mogelijke arbeidskracht wordt ingezet. "Werkgevers zijn daarbij op zoek naar hulp en MEE kan deze dienstverlening aan hen leveren”.

Lees meer:

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

kennispleingehandicaptensector.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten