Over het Kennisplein

In de gehandicaptensector is veel kennis en ervaring aanwezig. Maar vaak blijft dit weggestopt binnen een organisatie. Het Kennisplein Gehandicaptensector wil dit veranderen. Het Kennisplein is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en hun kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Dit kan fysiek tijdens bijeenkomsten, in netwerkbijeenkomsten of op de jaarlijkse Kennismarkt. Maar ook digitaal via deze website of onze sociale media.

Halen en brengen

Het motto van het Kennisplein is 'halen en brengen'. Als bezoeker kun je kennis halen, maar ook delen. Door bijvoorbeeld vragen van collega’s te beantwoorden. Of je mening te geven via ons panel. Ook organiseert het Kennisplein werkplaatsen waarvan een praktisch product steeds het resultaat is. En ondersteunen we landelijke netwerken.

Wat vind je op het Kennisplein?

Op het Kennisplein vind je producten waar je direct mee aan de slag kunt, maar ook achtergrondartikelen, praktijkverhalen, bijeenkomsten en het laatste nieuws uit de gehandicaptenzorg.

Past de kennis bij mijn vraag?

De kennis op het Kennisplein is ingedeeld op inhoudelijke thema's en doelgroepen. Per thema en doelgroep vind je onder meer de rubrieken; 'Feiten en Cijfers', 'Voor op de werkvloer', ‘Voor de organisatie’ en 'Praktijkverhalen'.

De contactpersoon van het thema of de doelgroep bepaalt wat wordt aangeboden. Heb je vragen? Dan kun je bij hen terecht.

Herkomst informatie 

Elke vorm van kennis heeft haar eigen waarde. Wel proberen we zo duidelijk mogelijk te zijn over de bron en actualiteit van de kennis. Zo vind je, voor zover mogelijk, bij elk onderdeel een verwijzing naar de bron van de kennis en het jaar waarin de kennis op het Kennisplein geplaatst is.

Contact opnemen?

Heb je een idee/vraag/interessante informatie? Neem dan contact op met Hilair Balsters, coördinator van het Kennisplein: h.balsters@vilans.nl of 06 228 100 70. 

Voor wie

Begeleiders en ondersteunende professionals die zich bezighouden met de zorg voor en ondersteuning van mensen met een beperking.

Initiatiefnemers

Het Kennisplein is een initiatief van en wordt gecoördineerd door Vilans, VGN, MEE NL en ZonMw.

MEE NL

MEE NL ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. Met kennis en ervaring zet MEE NL zich in om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking. Zo maakt MEE NL meedoen ook echt mogelijk.
Website MEE NL (externe link)

VGN

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is de brancheorganisatie voor de aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een beperking. De VGN behartigt pro-actief de collectieve belangen van haar leden.
Website VGN (externe link)

ZonMw

ZonMw draagt met subsidieprogramma’s bij aan vernieuwing in de zorg. De organisatie financiert onderzoek over gezondheid. En stimuleert het gebruik van daarbij ontwikkelde kennis, voor verbetering van de zorg en gezondheid. Volgens de organisatie zijn er twee dingen nodig om de zorg en gezondheid te verbeteren: kennis en het daadwerkelijk gebruiken van die kennis.

Vilans

Vilans is hét kenniscentrum voor langdurende zorg. Samen met mensen in de praktijk ontwikkelt Vilans vernieuwende en praktijkgerichte kennis voor langdurende zorg (ouderenzorg, chronisch zieken en gehandicapten).

In dit overzicht (pdf) vind je een greep uit wat we doen en wat we willen bereiken op het gebied van gehandicaptenzorg

Website Vilans (externe link)

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...