Literatuurstudie Vrijheidsbeperking in de gehandicaptenzorg

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking komt fysieke vrijheidsbeperking nog regelmatig voor. Deze literatuurstudie geeft een overzicht van (inter)nationale literatuur in de periode 2000 – 2010 over interventies, programma’s of best practices gericht op het verminderen van de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen in het algemeen en onrustbanden in het bijzonder bij mensen met een verstandelijke beperking.

Uitgangspunten van deze studie:

  • Welke interventies/programma’s/best practices zijn in de internationale literatuur beschreven (zoals case studies, gecontroleerde studies) met als doelstelling het reduceren van het aantal vrijheidsbeperkende maatregelen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking?
  • Wat zijn de belangrijkste componenten van deze beschreven interventies/programma’s/best practices?
  • In welke omgeving zijn deze interventies/programma’s/best practices toegepast en op welke vrijheidsbeperkende maatregelen hebben ze betrekking?
  • Wat zijn de effecten van de beschreven interventies/programma’s/best practices op de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen en specifiek op het gebruik van onrustbanden.
Meer informatie over dit product
Auteurs Marjolein Herps, Marjolein van Vliet
Prijs gratis
Uitgever Vilans
Publicatiedatum augustus 2012
Aantal pagina's 24 pag.
Download download

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...