Toon zoekbalkToon menu

Actueel onderzoek

Academische werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (Tranzo)

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is voortdurend in beweging. Om dit proces te ondersteunen is Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking gestart, waarin op grond van wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring gewerkt wordt aan innovatie in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

De academische werkplaats ontwikkelt innovatieprojecten waarin wetenschappelijk inzicht wordt (door)ontwikkeld, toegepast en bijgesteld op basis van gezamenlijke evaluatie. De werkplaats maakt deel uit van Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn aan Tilburg University en wil bruggen slaan tussen academische kennis en ervaringen in de zorg.

Ga naar het jaarverslag 2019

Samenwerking binnen academische werkplaats

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking bestaat uit een samenwerkingsverband tussen zorgorganisaties Amarant, Amerpoort, ASVZ, Dichterbij, Koraal, Lunet Zorg, Prisma, Radar, SDW, Severinus, Sherpa, S&L Zorg, Tragel en Zuidwester, de cliëntenorganisatie LFB en Tilburg University.

Video samenwerking praktijk en onderzoek gehandicaptenzorg

Dit filmpje over de Academische werkplaats (van Tranzo) Leven met een verstandelijke beperking laat zien hoe de samenwerking tussen praktijk en onderzoek werkt. Je kunt hier morgen mee aan de slag!

https://vimeo.com/172564779

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.