Naar hoofdinhoud Naar footer

Informatiebijeenkomst ‘De lerende praktijken’ - 2

Datum/tijd

Dinsdag 20 februari 2024 van 11.00 uur tot 12.00 uur

Wil je echt een einde maken aan de onnodige regels in jullie organisatie en gaan doen waar het om draait? Dan is het traject 'De lerende praktijken'mogelijk wat voor jouw organisatie. In dit traject ga je met meerdere organisaties aan de slag om gezamenlijk ontregelvraagstukken aan te pakken. In deze informatiebijeenkomst op 20 februari word je meegenomen in deze aanpak en ontdek hoe je het kunt inzetten voor jouw organisatie. Als je niet kan op deze datum: Er is ook een informatiebijeenkomst over ‘De lerende praktijken’ op 12 februari.

De aanpak van regeldruk is vaak lastig. Vaak weet men wel dát men wil ontregelen, maar is de praktijk stugger om dit ook goed voor elkaar te krijgen. En om te zorgen dat er geen nieuwe regeldruk bijkomt. Daarom is de insteek van dit traject naast het uitwisselen van inhoudelijke voorbeelden, vooral gericht op cultuurverandering, gedragsverandering en het doen en blijven doen.  

Belangrijk

Deze informatiebijeenkomst is informatief en voorbereidend op het traject ‘De lerende praktijken’. Deze informatiebijeenkomst is niet verplicht om deel te kunnen nemen aan het traject.

De lerende praktijken

Het gehele traject bestaat uit een reeks van 5 bijeenkomsten verspreid over 9 maanden. Deelname is gratis, maar voldoende tijd, inzet en commitment vanuit de deelnemende organisaties is wel een voorwaarde. Het is goed om van tevoren te weten dat de aanpak van onnodige regeldruk een aanpak vraagt die verder reikt dan enkel zorgprofessionals en hun directe collega’s. We vragen dan ook van deelnemers een interne projectgroep waarin ook enkele ondersteunende diensten (bijvoorbeeld bedrijfsvoering, functioneel beheer of HR) vaste zitting nemen, afhankelijk van het gekozen ontregelvraagstuk.  

Hieronder zie je de verschillende bijeenkomsten, de onderwerpen en of het een online of fysieke bijeenkomst is:

16 april - hele dag: 'Plannen maken' - Fysiek
10 en 11 juni - middag: 'Voorbeelden en reflectie' - Online
9 september - hele dag: 'Cultuur en gedrag' - Fysiek
14 en 17 oktober - middag: 'Doen en blijven doen' - Online
2 december - middag: 'Opbrengsten en hoe nu verder' - Fysiek

Ben je geïnteresseerd, maar kun niet aanwezig zijn bij één van de bijeenkomsten: mail dan naar minderregeldruk@vilans.nl. 

Informatie in het kort

Wanneer: 20 februari 11.00-12.00 uur
Waar: Online
Kosten: Gratis
Aanmelden: Meld je aan.
Voor wie: Iedereen die interesse heeft in het traject ‘De lerende praktijk’

Kun je niet op 20 februari? Meld je aan voor de bijeenkomst op 12 februari.

Aanmelden

Meld je aan.

Locatie

Online en op locatie

Deel deze pagina via: