Naar hoofdinhoud

Transcafé LVB

Startdatum

10-09-2022 16:00

Einddatum

10-09-2022 18:00

Ook mensen met een licht verstandelijke beperking hebben soms transgender gevoelens. Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep.

Praktische informatie

Wat is transgender?

Als je transgender bent voel je je vaak niet prettig in je eigen lijf. Je voelt je bijvoorbeeld man terwijl je een vrouwenlijf hebt. Of je voelt je vrouw terwijl je een mannenlijf hebt. Of je voelt je man en vrouw. Of juist geen van beide. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking hebben soms transgender gevoelens.

Transcafé LVB

Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep. De groep heet Transcafé LVB 4 keer per jaar organiseert Transcafé LVB een bijeenkomst. Op deze website vind je meer informatie over de groep. De andere datum is 17 december 2022. 

Begeleiding

De bijeenkomsten van Transcafé LVB worden begeleid door een vast team van Transvisie vrijwilligers. Transvisie zet zich in voor transgender mensen. Transvisie organiseert contact met andere transgendermensen, geeft informatie, voorlichting en komt op voor transgender mensen. De meeste vrijwilligers van Transcafé LVB hebben ervaring met het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal van deze vrijwilligers zijn zelf ook transgender. Sommige vrijwilligers zijn transgender en hebben een licht verstandelijk beperking. Iedere bijeenkomst organiseren we samen met een andere zorgorganisatie in Nederland. Zodat Transcafé LVB voor iedereen een keer dichtbij is.

Reiskosten terug krijgen

Transvisie vindt het belangrijk dat alle trans personen en hun familie/begeleiders naar een bijeenkomst kunnen komen als zij dat willen. Kun je de reiskosten naar de bijeenkomst niet betalen? En krijg je geen vergoeding van een instantie zoals de gemeente, of Valys?

Dan betaalt Transvisie na de bijeenkomst de reiskosten aan je terug. Wil je weten hoe dit werkt? Mail dan naar transcafe-LVB@transvisie.nl. Of bel op dinsdag en donderdag naar 0619609740.

Type evenement

Op locatie

Locatie

Deel deze pagina via: