Naar hoofdinhoud

Transcafé LVB

Datum/tijd

Zaterdag 03 juni 2023 van 16.00 uur tot 18.00 uur

Ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen transgender gevoelens hebben. Speciaal voor jullie is er nu een ontmoetingsgroep.

Op zaterdag 3 juni organiseert Transcafé LVB een bijeenkomst tijdens de Utrecht Canal Pride. We gaan kijken naar de boten die voorbij komen varen. Het is een feestelijke dag om te laten zien dat je trots bent op wie je bent.  

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 3 juni 2023 
  • Tijd: Om 13 uur verzamelen we op Utrecht centraal. Om 13.05 uur lopen we naar de plek waar we de botenparade gaan kijken. Om 15:00 lopen we weer naar het Centraal station. Je kan besluiten of je dan naar huis gaat of nog wilt blijven. 
  • Waar: tijdens Utrecht Canal Pride
  • Organisator: Transvisie.nl 
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: mail naar transcafe-lvb@transvisie.nl met daarin: de datum, je naam (en de naam van diegene die eventueel meekomt) en je telefoonnummer. Je ontvangt van ons een mail terug met meer informatie. Daarin staat ook waar we afspreken en hoe je daar kunt komen. Je kunt ook met de trein, auto of de regio/ valys taxi komen.  
  • Meer informatie: via deze link 

Als je erbij wilt zijn is het verstandig om iemand te zoeken die met je mee kan komen, omdat het erg druk kan zijn bij de Utrecht Canal Pride. Als je nog vragen hebt dan kun je die stellen via email of bel op dinsdag of donderdag naar 06-19609740.  

Meer informatie

Als je transgender bent, voel je je vaak niet prettig in je eigen lijf. Je voelt je bijvoorbeeld man terwijl je een vrouwenlijf hebt. Of je voelt je vrouw terwijl je een mannenlijf hebt. Of je voelt je man en vrouw. Of juist geen van beide. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen transgender gevoelens hebben. Speciaal voor deze mensen is er nu een ontmoetingsgroep. De groep heet Transcafé LVB. Vier keer per jaar organiseert Transcafé LVB een bijeenkomst.

Transvisie

De bijeenkomsten van Transcafé LVB worden begeleid door een vast team van Transvisie vrijwilligers. Transvisie zet zich in voor transgender mensen. Een aantal van de begeleidende vrijwilligers zijn zelf ook transgender. Sommige vrijwilligers zijn transgender en hebben een licht verstandelijk beperking. Iedere bijeenkomst wordt samen georganiseerd met een zorgorganisatie in Nederland, zodat Transcafé LVB voor iedereen een keer dichtbij is.

Reiskosten terugkrijgen

Transvisie vindt het belangrijk dat alle trans-personen en hun familie/begeleiders naar een bijeenkomst kunnen komen. Kun je de reiskosten naar de bijeenkomst niet betalen of krijg geen vergoeding? Dan betaalt Transvisie na de bijeenkomst de reiskosten aan je terug. Mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl om te weten hoe dit werkt, of bel op dinsdag en donderdag naar 0619609740.

Type evenement

Op locatie

Aanmelden

Mail naar transcafe-LVB@transvisie.nl met daarin: de datum, je naam (en de naam van diegene die eventueel meekomt) en je telefoonnummer.

Downloads

Locatie

Deel deze pagina via: