Toon zoekbalkToon menu

Bijeenkomst 'Blik op Ontregelen'

De OntregelBlik helpt om regeldruk te verminderen. Tijdens de bijeenkomst 'Blik op Ontregelen' bieden we volop de ruimte om te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te leren van aansprekende praktijkvoorbeelden als het gaat om ontregelen.  

Praktische informatie

 • Datum:  Maandag 3 oktober 2022
 • Tijdstip: van 12.00 tot 16.00 uur
 • Waar: Vilans, Churchilllaan 11, Utrecht
 • Kosten: kosteloos
 • Aanmelden: via deze link

Programma 

12:00 uur: Inloop lunch 
13:00 uur: Welkom en introductie op het verminderen van regeldruk 

We nemen je mee in wat we tot nu toe hebben geleerd over regeldruk.  Vervolgens gaan we in gesprek met Marijanne Perdok-Pot (Zorggroep Groningen), Els van der Meijden en Jeffrey van den Berg (Humanitas-DMH) over hun ervaring met het verminderen van regeldruk en hoe zij dit hebben aangepakt.  

13:40 uur: Sessie ronde 1 

Maak ter plekke keuze uit één van de workshops: 
 1. OntregelBlik in notendop: In deze sessie maak je kennis met De OntregelBlik, een uitgebreide verzameling werkvormen, handvatten en inspiratie om regeldruk te verminderen zodat je zelf met je team aan de slag kan. 
 2. Beginnen met ontregelen: Tijdens deze sessie krijg je concrete tips en inzichten over ontregelen, welke randvoorwaarden er nodig zijn en hoe je kunt starten met ontregelen in jouw organisatie.
 3. Blijvend ontregelen: Wellicht heb je al de eerste stappen gezet in het ontregelen, maar hoe houd je de aandacht van collega’s vast en houd je vast aan de nieuwe situatie. Tijdens deze sessie bieden we je inspiratie om toe te passen in je eigen organisatie! 
14:20 uur: Korte break 
14:35 uur: Sessie ronde 2 
 1. OntregelBlik in notendop
 2. Beginnen met ontregelen 
 3. Blijvend ontregelen
15:15 uur: Dialoogtafels 

Onder het genot van een hapje en drankje ga je met elkaar in gesprek over thema’s zoals voorkomen van regeldruk, cultuur, systeem, uitwisselen van ervaringen en is er gelegenheid om in gesprek te gaan met Zorggroep Groningen en Humanitas-DMH.  

16:00 uur: Afsluiting     

Aanmelden

Interesse om deze praktische bijeenkomst, waarbij netwerken, elkaar inspireren en kennis delen centraal staan, bij te wonen? Meld je aan. Neem ook gerust je collega's mee (wel even aanmelden) of deel deze uitnodiging in jouw netwerk!  

Meer informatie

Heb je vragen over de bijeenkomst? Mail dan naar Cisca den Uijl-Grobben: minderregeldruk@vilans.nl 

Wanneer

maandag 03 oktober 2022

Waar

Utrecht