Toon zoekbalkToon menu

Platform sociale netwerken – Hoe overleef ik… de zorg?

Dreigt er een zorginfarct? Mensen die zorg nodig hebben worden van het kastje naar de muur gestuurd en verdwalen tussen alle regelingen en regeltjes. Als je niet past binnen het straatje van de zorg dan lig je eruit. Hoe ga je als zorggebruiker, als zorgprofessional of als naaste hiermee om?

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 23 september
  • Tijdstip: 10.00 uur t/m 11.30 uur
  • Waar: online
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: meld je aan via deze link

Het systeem neemt de overhand

Er ontstaan steeds meer regeltjes om af te bakenen wie wel en wie geen recht heeft op zorg. Het systeem neemt de overhand in de zorg, en zuigt enorm veel geld en energie op. Steeds meer professionals proberen mensen te helpen bij hun zoektocht naar zorg die wel past en die wel aansluit in hun leven. Maar dat lijkt niet echt te helpen.

Zien we de essentie van de zorg nog wel? Wat is de betekenis van zorgen voor elkaar eigenlijk?

Hoe ga je als zorggebruiker, als zorgprofessional of als naaste hiermee om? Kun je nog overeind blijven in het alles overheersende systeem? Ga je de strijd aan? Of zoek je de mazen van het systeem op en bespeel je het systeem vanuit de marge?

De online bijeenkomst

Op vrijdag 23 september van 10.00 tot 11.30 uur gaan we hierover met elkaar in gesprek. Hans Kroon, Anne Wibaut en Hans van der Wielen zetten het thema neer en betrekken hierbij hun eigen ervaringen als onafhankelijk cliëntondersteuners, adviseurs zorg en ondersteuning. Daarna horen we graag jullie reflectie op het thema. Inge Redeker begeleidt dit gesprek.

Heb jij je aangemeld? Dan ontvang je een paar dagen voor de bijeenkomst de link zodat jij er online bij kunt zijn.