Toon zoekbalkToon menu

Coronavirus

Praat mee aan de Coronatafels!

Het coronavirus leidt tot veel vragen en uitdagingen in de gehandicaptenzorg. Het Kennisplein Gehandicaptensector organiseerde daarom online Coronatafels waarin we praatten over wat goed werkt en waar we tegenaan lopen. Wat heb jij meegemaakt? En wat helpt jou in tijden van corona?

Een laagdrempelige uitwisseling

Uit de reacties

Wat de Coronatafel heel bijzonder maakt is dat je met verschillende mensen bent: begeleiders, ervaringsdeskundigen, professionals uit zorginstellingen – dan praat je anders met elkaar dan normaal!

Door corona gaat veel anders dan normaal. We leren en zien veel. Wat zou je in de toekomst anders doen? En wat zou je weer hetzelfde doen? Met jouw ervaringen en ideeën helpen we elkaar en de sector samen een stapje verder. Het is belangrijk om te weten hoe we nog beter met een situatie als deze omgaan.

Hoe gaat dat, zo’n Coronatafel?

Tijdens de digitale Coronatafels wissel je ervaringen en behoeftes uit. Iedereen kan hierbij aansluiten: zowel begeleiders als verwanten en cliënten. Zo leren we er samen het meest van. Hoe jij door de coronatijd komt en wat jouw wensen zijn, dat staat centraal. Welke praktische tools, handreikingen, aanpakken en handigheidjes werken goed voor jou? En waar ben je tegenaan gelopen?

Wat gaan we doen?

  • De Coronatafels zijn digitaal. Deelnemen is eenvoudig, gewoon vanaf je eigen werkplek.
  • Er komen verschillende thema’s aan bod die te maken hebben met corona. Met daarin de onderwerpen en dilemma’s die jullie belangrijk vinden. En natuurlijk de oplossingen en handige tips.
  • Er is veel interactie tussen jullie onderling en de gespreksleider.
  • De sfeer is open, laagdrempelig en ongedwongen. De Coronatafels zijn veilig, zonder jouw toestemming brengen we jouw inbreng niet naar buiten.
  • Deelname aan de Coronatafels is kosteloos.

Samen in gesprek

Het is belangrijk om in gesprek te gaan en te blijven. Welke veranderingen wil je binnen de gehandicaptensector in stand houden? Tijdens de Coronatafels ga je hierover in gesprek met andere deelnemers. Hoe hebben anderen dit aangepakt? Geef elkaar tips over dilemma’s waar je nog mee zit. Misschien heb je een briljant idee dat je wilt toetsen? Alles is bespreekbaar!

Programma Coronatafels

De Coronatafels zijn open sessies. Dat betekent dat we geen vast programma hebben, maar dat het gaat over onderwerpen die jullie willen bespreken. Denk aan persoonlijke beschermingsmiddelen, mentale gezondheid, bezoekregeling, herstelzorg, samenwerking met verwanten en cliënten, ethiek of actualiteit rondom het coronavirus. Laat je verrassen door de interactie tijdens de sessie en krijg inspiratie.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Kim Turner 22/11/2020

Mijn functie meewerkend teamleidster wonen bij Asvz