Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Roland blogt over epilepsie

Roland woont vanwege zijn epilepsie begeleid bij Kempenhaeghe, het expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie.

Roland start blogreeksRoland schrijft voor het Kennisplein blogs waarin hij vertelt over zijn ervaringen en belevingen. De blogreeks is begin 2016 van start gegaan.


Roland stelt zich voor

Ik zal me even voorstellen!
Mijn naam is Roland, ik heb epilepsie en ik woon sinds 2011 begeleid bij Kempenhaeghe.  Dit houdt in dat ik hulp krijg op bepaalde vlakken in het leven.

Het thuiswonen bij mijn moeder werd door de epilepsie voor zowel haar en mij te zwaar en daarom heb ik, een beetje tegen mijn zin, toch maar besloten om ‘de grote stap’ te zetten en begeleid te gaan wonen.

Wat me tegenhield is toch wel de angst om een bepaalde vorm van zelfstandigheid op te geven. Achteraf bleek dat allemaal erg mee te vallen. Ik heb altijd mijn wilsbekwaamheid behouden . Dat wil dus zeggen dat ik altijd eigen keuzes kan maken op welk gebied dan ook. Een (dringend) advies van de begeleiding is er dan altijd wel.

Ik wil jullie de komende tijd via een aantal blogs op de hoogte brengen van mijn levensverhaal: en dan met name jullie meenemen in mijn ervaringen en belevingen.  Ik hoop dat jij als begeleider in de zorg, of andere geïnteresseerde hier je voordeel mee kan doen!
 

Tot zover,
Groeten Roland

Blogs van Roland over epilepsie

Blog: Epilepsie in mijn geval 'een raar zwevend gevoel'
In deze blog vertelt Roland wat hij voelt vlak voor hij een epileptische aanval krijgt, wat er gebeurt tijdens een aanval en hoe hij zich erna voelt.

Blog: Hoe ziet mijn hulp eruit?
In deze blog schrijft Roland over de ondersteuning die hij krijgt bij Kempenhaeghe. Hulp om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen.

Blog: Welke impact heeft epilepsie op werk en opleiding?
Roland geeft in deze blog aan hoe hij zijn sterke kanten zichtbaar heeft gemaakt en hoe hij ondanks zijn epilepsie een HBO-studie heeft af kunnen ronden.

Epilepsie; de invloed op het leven
In deze blog vertelt Roland hoe lastig het is om een sociaal leven te hebben als je epilepsie hebt.

Blog: Mijn vrienden
Hoe reageren mensen als je ze vertelt dat je epilepsie hebt? Daarover schrijft Roland in deze blog.

Blog: Makkelijk praten
Roland vond dagbesteding eerst onder zijn niveau, maar in deze blog vertelt hij hoe hij zijn mening bij heeft moeten stellen.

Blog: Epilepsie voor Dummies
Lang dacht Roland dat mensen niet positief zouden reageren als hij hen vertelde over zijn epilepsie. Hoe mensen op zijn werk en in zijn privéleven hem verbaasden vertelt hij in zijn blog.

Blog: Opleiding of afleiding?
Met deze blog kijkt Roland terug op zijn studie en welke invloed zijn epilepsie hierop had.

Blog: De rotonde
Een kleurrijke blog van Roland over zijn ervaringen met de taxi's waar hij afhankelijk van is.

Blog: En nu dan?
Vlak voor de jaarwisseling denkt Roland in zijn blog na over de vraag: zou je een antwoord op je belangrijkste vraag willen of je belangrijkste wens in vervulling willen zien gaan?

Blog Roland over epilepsie: "A job well done"
Roland neemt ons in zijn blog mee naar het symposium waar hij aan deelnam en het waardevolle compliment wat hij daarover kreeg.

Blog Roland over epilepsie: Voor herhaling vatbaar
Soms loopt iets niet helemaal zoals je gepland had. Dat dit ook op een positieve manier kan, vertelt Roland in zijn blog.

Blog Roland over epilepsie: In de praktijk
Hoe een snoekduik je weer wat nieuwe inzichten geeft. In zijn blog doet Roland zijn verhaal.

Blog Roland over epilepsie: "Kijk naar jezelf"
Roland vertelt over een taxirit waarin hij zijn vooroordelen flink heeft moeten bijstellen. Het hele verhaal heeft hij beschreven in zijn blog.

Blog Roland over epilepsie: 'Dromen zijn bedrog'
In deze blog vertelt Roland over hoe een droom hem ontzettend veel energie heeft gegeven.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.