Toon zoekbalkToon menu

Epilepsie

Avondje theater

Roland woont vanwege zijn epilepsie begeleid bij Kempenhaeghe, het expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie. Roland schrijft voor het Kennisplein een blogs waarin hij vertelt over zijn ervaringen en belevingen. In dit blog vertelt hij over een avondje uit met Simone. 

Af en toe gaat Roland op stap met Simone (assistent) wijkcoach. Dit doen ze om de samenwerking ‘wat kleur te geven.’ Om beurten kiezen ze een dagactiviteit. De vorige keer mocht Roland een activiteit kiezen. Hij koos ervoor om naar een wedstrijd van Feyenoord te gaan. Dat vond hij geweldig! Dit keer is Simone aan de beurt…
 
“Het werd een cabaretavond in Eindhoven. Komediant Javier Gúzman vertelde in geur en kleur over het leven om hem heen en daarbij zette hij alles en iedereen te kijk. Vooral president Trump en de SGP kregen er van langs. Ook een ouder koppel (14 jaar samen) vooraan in de zaal werd niet gespaard.”

Ik keek mijn ogen uit

“De voorstelling in Eindhoven was écht een avondje uit. Ik heb er heerlijk gegeten en gedronken. Verder heb ik mijn ogen uit gekeken, want ik was nog nooit eerder in een theater geweest. De sfeer in de grote zaal heeft iets indrukwekkends. De verlichting, de omvang van de zaal en alle mensen die langzaam naar binnen wandelen. Het ziet er heel anders uit dan op televisie. Het klinkt kinderachtig, maar het maakte écht indruk op mij.”

Is Gúzman goed of slecht?

“Gúzman wisselde met speels gemak van onderwerp naar onderwerp. De boodschap van alles zat ‘m uiteindelijk in het feit dat de naam ‘Gúzman’ niet per definitie wil zeggen dat we ook daadwerkelijk te maken hebben met een ‘goede man.’ Een man met zelfspot, daar hou ik van!”

Taxicentrale onbereikbaar 

“Geïnspireerd door mijn grote voorbeeld ‘Gúzman’ liep ik met Simone het theater uit. De terugweg verliep alleen niet voorspoedig. Ik zou met de taxi terugrijden, maar die kwam niet opdagen. Ik heb 17 minuten aan de telefoon gehangen. Toen hoorde ik een stem die zei ‘bedankt voor het wachten, helaas is er op dit moment geen medewerker beschikbaar.” Met medewerking van Simone’s familie ben ik thuis gebracht. Alles bij elkaar een klein smetje op een verder super leuke avond. Opnieuw dus een uitje om fijn op terug te kijken. Missie geslaagd! Maar ja, gezien de samenwerking ook weer niet zó raar…! Simone en ik, we begrijpen elkaar!”
 
Tot zover maar weer,

Groeten Roland

Lees meer over epilepsie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.