Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Boek: Mijn zus is een flussemus

'Mijn zus is een flussemus' is een kinderboek over Emma, de zus van Sanne die gehandicapt is en die veel dingen niet kan en wel veel dingen mag. Het boek is geschreven door Syl van Duyn.

Het is zomervakantie en Emma verveelt zich. Haar vriendinnen zijn allemaal weg en met haar zus Sanne kan ze geen spelletjes doen, want die is gehandicapt. Eigenlijk is Sanne net een grote baby die moet lachen om woorden als 'flussemus'. Voor Emma is het vanzelfsprekend dat Sanne zo is, maar het is soms ook oneerlijk. Waarom mag Sanne bijvoorbeeld lekker zwemmen zonder diploma en moet Emma naar die rottige zomerzwemles? Het wordt vast geen leuke vakantie. Of toch?

Bestel het boek

Casus

Marjolein: voor mijn dochter van 7 jaar heb ik dit boek gekocht. Als jongere zus van Mayke (met ernstige meervoudige beperkingen) heeft ze vaak wat uit te leggen aan vriendjes en vriendinnetjes die bij haar thuis komen spelen. soms is ze jaloers op Mayke, ze moet vaak wachten en niets in ons gezin gaat vanzelf. Zou ze het boekje ook aan haar vriendinnen kunnen laten lezen?​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • rechten
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid blog

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Beoordeling
Syl van Duyn brengt (met de nodige humor) het leven van een gezin met een kind met EMB onder de aandacht van een breed kinderpubliek.


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.