Ervaringsdeskundige Ellis Jongerius: 'Ik doe ertoe!'

EllisSinds een paar maanden maakt Ellis Jongerius (LFB) samen met haar collega Henriëtte Sandvoort (LFB) deel uit van de Programmacommissie van Gewoon Bijzonder. Wij vroegen Ellis naar haar ervaringen tot nu toe.

Ellis werkt inmiddels 7 jaar bij de LFB als ervaringsdeskundig trainer. Samen met collega’s geeft zij trainingen aan mensen met een beperking en gastlessen aan professionals. Voordat Ellis bij de LFB kwam, werkte zij bij een werkplaats. Er was weinig werk en ze vond het er niet zo leuk. Haar moeder stimuleerde haar om verder te zoeken. “Ik moet niet achter een computer zitten, maar met mensen in contact zijn. Om hun iets te leren en daar zelf weer van te leren.”

Ervaringsdeskundig trainer worden, hoe doe je dat?

Ellis heeft op verschillende plekken gezeten bij de LFB. In Baarn ontdekte ze dat trainingen geven het helemaal was voor haar. Dat noemt Ellis zelf “een gouden geluk.” Ze vindt dat zij het enorm getroffen heeft. Ze had op het juiste moment de juiste jobcoach én haar moeder die achter haar stond. Dat heeft voor haar een carrièreverandering mogelijk gemaakt. Werken bij de LFB vindt ze een genot.

Positieve feedback

“Bij de LFB hebben ze een andere aanpak. Zij kijken naar wat je kunt. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen dingen. Maar ze bekijken ook: welke dingen zien we niet en waarom niet? Van die positieve feedback word je sterker” vindt Ellis.

Ik doe ertoe!

Zij ervaart de groep waarmee zij werkt als een hechte club met precies de juiste afstand tot elkaar. “Niet te ver en niet te dichtbij. Er is oog en aandacht voor je waardoor je voelt: ik doe ertoe!

Dat merk je bijvoorbeeld als je ziek bent en een kaartje krijgt. Er is echt binding met elkaar in goede én slechte tijden. Daar put Ellis kracht uit om van te leren en verder te gaan en dat vindt ze een heel verschil met andere bedrijven.

Voordelen van werken

Haar werk levert haar zelfstandigheid op en vrijheid. Ze weet nu hoe ze naar allerlei plekken kan reizen, ook privé. “Ik weet dat me dat gaat lukken. Ik weet nu ook hoe ik met mensen in gesprek kan gaan, wat ik daarbij wel en niet moet doen. Ik heb geleerd dat iedereen uniek is en dingen op zijn eigen manier doet. Daarin is er geen goed of fout.”

Eigen aandachtspunten

In haar werk moet ze wel flexibel zijn, vindt ze, en snel kunnen schakelen. Dat zijn nog wel aandachtspunten zegt ze zelf. “Ik heb een ander tempo. Maar ik groei in mijn eigen tempo in werkvaardigheden. En met de hulp van de juiste ondersteunende coach. Zodra ik het moeilijk heb, kan ik even aanhaken. Dat is voor mij van waarde, want zo krijg ik de kans om te groeien.”

Ellis is ook reëel. “Ik wil heel graag nieuwe dingen doen en leren om verder te komen. Maar sommige dingen die ik graag wil, gaan gewoon niet lukken. En dat geldt voor iedereen.”

Werken in de Programmacommissie

“Voor mijn werk in de programmacommissie moet ik goed op de hoogte zijn van wat er speelt en leeft bij mijn achterban. Dan kun je anderen meegeven waar zij op kunnen letten. Ik weet hoe belangrijk en doorslaggevend dat kan zijn.” Ellis heeft, samen met andere ervaringsdeskundigen, gekeken welke thema’s zij belangrijk vond in het NPG. En we hebben bekeken wat er allemaal voor nodig is om de samenwerking in onderzoek meer tot zijn recht te laten komen. Pas geleden heeft ze meegedaan met de beoordeling van de projectaanvragen voor onderzoek. Daarvoor heeft ze alle projectvoorstellen gelezen.

Zoveel mensen, zoveel wensen

“Niet alle werkzaamheden voor de Programmacommissie zijn even gemakkelijk. Agendapunten over geld of met technisch wetenschappelijke inhoud ga ik niet snappen. Of ze moeten het wat simpeler maken.
Maar zet mij maar liever in waar ik wel van waarde kan zijn.

Zoveel mensen betekent zoveel wensen. En net zoveel meningen en gedachtes. Eenheid is niet in een paar minuten geregeld. Daar gaat soms veel tijd overheen. Maar gebeurt dat voor mensen waar het echt om draait, dan heb ik die tijd er wel voor over.”

Signaal afgeven

Ellis wil met haar werk in de programmacommissie een signaal afgeven naar alle mensen in de Nederlandse samenleving: kijk eens hoe wij samenwerken, zo kan het ook! Ze ziet graag dat de beeldvorming over mensen met een verstandelijke beperking verandert. “De kernwaarde die er altijd moet zijn, is dat iedereen kwaliteiten heeft. Ook mensen met een VB kunnen meedraaien, op hun eigen manier. Als jij maar open bent en ze de ruimte geeft. Wil je een inclusieve samenleving opbouwen dan moeten mensen met een VB die kans krijgen. Het zou mooi zijn als alle mensen dat door Buitengewoon Bijzonder gaan beseffen. En daarna bekijken hoe ze echt kunnen samenwerken, dus niet meer om mensen heen.”

Meerwaarde voor onderzoekers

Ellis merkt dat onderzoekers steeds meer het belang inzien van mensen met een beperking zelf betrekken bij onderzoek. “Onderzoek krijgt dan de waarde die het verdient. Met de mensen waar het om draait. Het plaatje wordt zo completer. Je komt als onderzoeker veel meer te weten. Nu staan we nog maar aan het begin, is het iets nieuws. Het heeft ook tijd nodig.

Het kan wel!

Het is belangrijk dat mensen aan de slag gaan. En door goede voorbeelden beseffen: het kan wel!

Als onderzoeker kun je mensen met een beperking zo ook echt verder helpen. Zij groeien daarvan. Natuurlijk is het ook afhankelijk van het onderzoek wat de juiste weg is. Mensen met beperkingen hoeven misschien niet bij het hele onderzoek betrokken te worden. Interviews en gesprekken zijn ook al van waarde. Daar kunnen zij aangeven wat voor hun wel en niet werkt.

Mooiste moment

Voor Ellis was het mooiste moment de aftrap van Gewoon Bijzonder in Stadion Galgenwaard.

Iedereen was daar, ook de staatssecretaris. En iedereen was net zo belangrijk, had zijn eigen waarde, kwaliteit en specialiteit. Er stond niemand alleen. Ook later niet toen het congres bezig was. Nu is het nog een aftrap, een signaal dat het kan, maar Ellis hoopt dat dit straks heel normaal wordt.

Tips van Ellis:

  • Minder formaliteit en meer praktijk. Dat geeft uiteindelijk de allermooiste vruchten. Het is het mooiste wat je kunt laten zien. En dat geldt voor ervaringsdeskundigen, mensen met een beperking, verwanten, professionals, werkgevers, de regering; eigenlijk iedereen.
  • Doe lekker normaal en zorg dat iedereen waarmee je werkt goed tot zijn recht komt. Kijk daarnaar, het is gewoon mogelijk. Dat moet je niet roepen, daar moet je echt in geloven. Anders gaat het niet werken.
  • Dit moet geen flop worden, maar een serieuze top! En als je daarnaar handelt, geef je een goed signaal af naar anderen en naar jezelf. Dan ben je geloofwaardig.

Lees verder over (meedoen) aan onderzoek & het NPG Gewoon Bijzonder

Deel deze content

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...