Amerpoort presenteert over de Rouwkubus

 - Amerpoort is druk bezig met het onderzoek rond hun Rouwkubus. De Rouwkubus is een nieuwe methode voor begeleiding bij rouw en verlies. Op 29 mei was er een bijeenkomst over het onderzoek.

Rouwkubus Amerpoort presentatieMarjon Verboom bedacht de Rouwkubus “Ik ben opgeleid als geestelijk verzorger en rouw en verliescounselor. Ik heb 7 jaar als begeleider bij Amerpoort gewerkt en ik merkte dat begeleiders vaak weinig handvatten hebben om cliënten goed te ondersteunen. Met een werkgroep hebben we de kubus verder ontwikkeld. Rouw kan voelen als een puzzel. Maar een die niet opgelost hoeft te worden."

Rouw is als trekken aan een touw

Cliënt Arthur vertelt: “Ik heb zelf mijn vader verloren. We deden veel samen. Ik vergelijk het leven met een touw. Als je iets moeilijks meemaakt, wordt het trekken van dat touw zwaarder. Ik hoop dat de Rouwkubus kan helpen dat touw weer lichter te maken.”

Aandacht voor verwerken

Moeder Johanneke over haar motivatie om bij te dragen: “Mijn zoon en andere cliënten maken ontzettend veel mee. Begeleiders vertrekken of zij verhuizen zelf naar een andere woning. Ik hoop dat er meer aandacht komt voor verwerking. Die wordt nu vaak niet herkend."

Rouwkubus AmerpoortSamenwerking Radboud UMC 

Wim Smeets van Radboud UMC, benadrukt het belang dat er is om aandacht te besteden aan dit onderwerp. In zijn werk in het ziekenhuis is het thema Rouw en verlies aan de orde van de dag. De samenwerking tussen Radboud UMC en Amerpoort in het onderzoek laat zien dat de Rouwkubus voor een brede doelgroep relevant is.

Meer weten over de Rouwkubus?

Lees meer over de Rouwkubus en download de brochure over de Rouwkubus (pdf).

Bron: Amerpoort

<Terug naar Licht verstandelijke beperking

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...