Begeleiding gedetineerden naar betaalde baan

Gedetineerden een betaalde baan

 - Dienst Justitiële Inrichting (DJI) en MEE starten samen een begeleidingsproject dat ervoor moet zorgen dat ex-gedetineerden aansluitend aan hun detentie betaald werk vinden en houden. Monique Schippers, divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring bij DJI, en Yvon van Houdt, directeur MEE NL, tekenden hiervoor op 28 mei een samenwerkingsovereenkomst.

Het hebben van betaald werk is een belangrijke voorwaarde voor ex-gevangenen om niet terug te vallen in crimineel gedrag. Van Houdt: ”Deze mensen hebben vaak niet alleen een afstand tot de arbeidsmarkt, maar kampen vaak ook met andere problematiek als schulden en het vinden van een woning. Wij begeleiden hen daarbij, zodat ze zich volledig kunnen inzetten voor hun werkgever.’

DJI en MEE bundelen hun kennis en vaardigheden voor het opzetten van een begeleidingsproject voor gemeentes waar deze kwetsbare mensen zich vestigen. Het project start met een pilot bij vier penitentiaire inrichtingen (PI’s): Veenhuizen, Dordrecht, Arnhem en Sittard/Roermond.

Hoe werkt de begeleiding van gedetineerden?

De begeleiding richting werk begint tijdens de detentie. Gedetineerden kunnen deelcertificaten behalen en werkervaring opdoen bij leerbedrijven. Twee maanden voor de einddatum van de detentie start de overdracht naar MEE en wordt de gedetineerde aangemeld bij de gemeente waar hij gaat wonen. MEE begeleidt de gedetineerde bij het voldoen aan de voorwaarden, die nodig zijn voor het verkrijgen van betaald werk. Deze begeleiding, wordt gefinancierd door DJI.

Lees meer over Dagbesteding en werken

<Terug naar Licht verstandelijke beperking

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...