Kunstenaars brengen ode aan mensen met beperking

nederland-onbeperkt-kunstenaars-beperking

 -  Mensen met een beperking staan nog te vaak buiten de samenleving. Daarom nam Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland twee jaar geleden het initiatief voor de campagne Nederland Onbeperkt. Op vrijdag 8 juni brachten Vincent Bijlo, Marc de Hond, Jannah loontjes en Hagar Peeters en vele andere kunstenaars een lofzang aan de ambassadeurs van de campagne Nederland Onbeperkt in de vorm van columns, schilderijen en beelden.

Wil jij je eigen ervaringen delen? Stuur een mail naar campagne@nederlandonbeperkt.nl. Zelf mee doen? Download campagne materialen (posters) hier.  

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland maakt zich er sterk voor dat mensen met een beperking zo gewoon mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Frank Bluiminck (directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland) wilde kunstenaars op deze manier bedanken voor hun inzet. De kunstenaars brachten op eigen wijze hun zorgen, belangen en rechten in kaart.  

Minder kansen op de arbeidsmarkt

Volgens Bluiminck hebben mensen met een beperking minder kansen op de arbeidsmarkt dan mensen zonder beperking. 'Omdat ze niet productie zouden zijn. Of omdat het lastig is. Terwijl ze juist super gemotiveerd zijn.' Om dit probleem aan te kaarten nam Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland het initiatief voor de campagne Nederland Onbeperkt.

Campagne Nederland Onbeperkt

Op de website van Nederland onbeperkt vertellen mensen met een beperking wat meedoen in de maatschappij betekent en wat zij nodig hebben om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving. Je leest hoe ambassadeurs meedoen aan de samenleving, wat er goed gaat en welke drempels zij nog ervaren.

Bron: VGN

Lees verder:

Deel deze content

Reageren:

Wil je een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.voorbeeld.nl] of [http://www.voorbeeld.nl]
Velden met een (*) zijn verplicht.

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Meer weten...