Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Contentkalender

Gepubliceerd op: 22-06-2022

Dit voorbeeld van een contentkalender kan je gebruiken om een planning te maken voor alle content (tekst en beeld) die je over het project wilt delen. Je kan het voorbeeld zowel voor interne als externe communicatie inzetten. In dit voorbeeld is het thema lekker slapen gebruikt, maar je kan het uiteraard inzetten voor uiteenlopende onderwerpen.

Zet het voorbeeld in als je gestructureerd wilt communiceren over jouw project. Het geeft houvast en brengt een ritme in je communicatie-activiteiten. Zorg ervoor dat het standaard op de agenda van je projectoverleg staat, en zichtbaar wordt opgehangen, zodat je jezelf of collega’s van het team Communicatie herinnert aan de planning. 

Download contentkalender voorbeeld onder aan deze pagina.

Aan de slag met "Contentkalender"

Dit kennisproduct zorgt ervoor dat je vooraf goed nadenkt over communicatie-activiteiten. Het is belangrijk dat tenminste één iemand verantwoordelijk wordt gemaakt voor het coördineren van de kalender. Door middel van een brainstorm met enkele collega’s kan je de kalender invullen. Probeer ook iemand van de afdeling Communicatie aan te laten sluiten. Communicatie vraagt direct vanaf de start aandacht. En op deze manier kan je eventueel combinaties maken met andere communicatie-acties.  

Samenvatting "Contentkalender"

  • Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg
  • Gebruikers: Innovatie-managers, projectteams en stakeholders
  • Wanneer gebruiken: Zodra je projectplan en doelstelling duidelijk zijn, kan je dit format alvast invullen.
  • Training nodig: Nee
  • Product getest: Nee
  • Validatie: Practice-based kennis: kennis op basis van praktijkervaringen
  • Waar te vinden: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden
  • Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Meer informatie 

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls